Knjiga iluzija

Knjiga iluzija - Auster, Paul | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Auster, Paul
DIMENZIJA
5,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga iluzija.pdf
ISBN
1009581339061

OPIS

U ‘Knjizi iluzija’, desetom romanu Paula Austera, glavni je junak profesor komparativne književnosti David Zimmer, slomljen čovjek čiji su žena i sinovi nastradali u avionskoj nesreći.Nakon dugog perioda očajavanja i nakon što je odgledao jednu prastaru holivudsku crno bijelu komediju, Zimmer počinje istraživati gotovo zaboravljeni opus nijemog komičara Hectora Manna, koji je nestao pod misterioznim okolnostima još 1929. godine i za kojeg se mislilo da je odavno mrtav. No čim se Zimmer počne baviti ovim filmskim opusom, pojavljuju se nepoznati Mannovi filmovi koje je netko anonimno poslao na adrese kinoteka diljem SAD. Knjiga iluzija je tragična i melodramatična priča koju je Auster gradio nekonvencionalno, uspoređujući dvije sasvim različite biografije, koje se u jednom trenutku počinju iznenađujuće preklapati. Enigmatična, elegantna, književno originalna, ispunjena nesvakidašnjom strašću za filmom, Knjiga iluzija je možda i najbolji Austerov roman do sada.

Dostavljamo i u SAD! Studija Knjiga, tranzicija, iluzija Nives Tomašević i Mihe Kovača predstavlja inovativno znanstveno djelo koje se bavi suvremenim kulturalnim fenomenima nakladništva, iznimno bitnim za razvoj kreativnih i kulturnih industrija u Hrvatskoj. Zbog njezine interdisciplinarnosti, knjiga je namijenjena sjedne strane, "praktičarima" - izdavačima i tiskarima - te znanstvenoj zajednici ... Iluzija života je priručnik napisan s namjerom da osobu potakne da ojača, upozna i zavoli sebe, te da oprosti sebi i drugima.

Richard Dawkins. Iz recenzija: „Dawkins pogađa religijske vođe punom snagom kojom razum može vladati, razarajući njihove naknadne pokušaje dokazivanja postojanja Boga, njihove uobražene tvrdnje da je religija jedini temelj moralnosti te da su njihove svete knjige od riječi do riječi istina." ...

POVEZANE KNJIGE