Priča o jednom braku

Priča o jednom braku - Gulliksen, Geir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gulliksen, Geir
DIMENZIJA
6,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o jednom braku.pdf
ISBN
2337268846484

OPIS

Žena i muškarac bili su zaljubljeni, voljeli jedno drugo, zasnovali obitelj, godinama bili sretni i željeli se, a sada su ipak razdvojeni i žive kao stranci. Zašto? Kako se dogodio taj lom? U kojemu je trenutku ljubav postala neljubav, a sreća nesreća? U razotkrivajućoj i do boli lijepoj knjizi Geira Gulliksena pisac Jon pokušat će pronaći odgovore na ta pitanja razmišljajući o vlastitom braku, o dugom vremenu ljubavi i kratkom, kaotičnom vremenu njezina raspada. Bespoštedna i nabijena emocijama, puna žudnji i strahova, Priča o jednom braku izniman je roman, ljubavna priča našeg vremena. Dok se sagledava kroz oči svoje bivše supruge, dok zamišlja kroz što je sve prolazila i što osjećala, Jon će se suočiti s nadanjima i zebnjama svakog supružnika, dopuštajući Geiru Gulliksenu da u intimu modernog braka zaroni vrtoglavo, s uznemirujućom lucidnošću i poštenjem. “Snažno o ljubavi, seksu i preljubu… Priča o jednom braku pisana je, kao i sve Gulliksenove knjige, s iznimnim osjećajem za jezik koji romanu daje ljepotu i zanimljivost.” – Dagsavisen “Prepuna intenzivnosti životnog iskustva, Priča o jednom braku kratko je i prelijepo napisano svjedočanstvo o autoimunosti ljubavi. Bez obzira na to je li zasnovano na stvarnosti ili nije, ukorijenjeno je u dubokoj emotivnoj istini.” – The Guardian “Gulliksen, koji uređuje knjige Karla Ovea Knausgårda, destilira rastakanje ljubavi u ovoj precizno bilježenoj, intimnoj, ali i opsežnoj pripovijesti.” – Booklist “Gulliksen skeptično ubrzava nehajnu samoživost para sve dok ona ne eksplodira u plamenu gnjeva i predbacivanja. Nije baš sve dozvoljeno u ljubavi i ratu.” – Financial Times

Da sam ja dijete, i da mi se roditelji razvode, jako bi me zanimalo zašto se to dogodilo, kako se pri tome osjećaju, u kojoj mjeri ih muči osjećaj krivnje. Ovo je priča za djecu u kojoj su glavni likovi dvoje odraslih ... Priča o braku (Marriage Story, 2019., 136 min) Režija: Noah Baumbach Scenarij: Noah Baumbach Glume: Adam Driver, Scarlett Johansson, Julia Greer, Merritt Wever, Laura Dern, Wallace Shawn Redatelju i scenaristu Noahu Baumbachu, život je, kako sam kaže, najbolji materijal za filmove.Čini se i da mu je razvod braka izdašna tema jer se već u The Squid and the Whale iz 2005.

Priča o jednom braku pisana je, kao i sve Gulliksenove knjige, s iznimnim osjećajem za jezik koji romanu daje ljepotu i zanimljivost." - Dagsavisen "Prepuna intenzivnosti životnog iskustva, Priča o jednom braku kratko je i prelijepo napisano svjedočanstvo o autoimunosti ljubavi. Priča o jednom braku Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE