Bila jednom jedna rijeka

Bila jednom jedna rijeka - Setterfield, Diane | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Setterfield, Diane
DIMENZIJA
7,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Bila jednom jedna rijeka.pdf
ISBN
1325812250561

OPIS

Godina je 1887., zimska je, mračna noć solsticija, najdulja noć u godini, u svratištu Labud na rijeci Temzi, gdje će se uskoro dogoditi nešto nevjerojatno. Redoviti posjetitelji upravo su usred pričanja priča kako bi odagnali tamu kad se vrata naglo otvaraju otkrivajući ranjena stranca. U njegovim je rukama beživotno tijelo djeteta. Djevojčica od kojih četiri godine ne daje nikakve znakove života i, po svim znakovima, već je prešla na onaj svijet. No, nekoliko sati kasnije, udahnut će i vratiti se u život. Je li u pitanju čudo? Ili bi znanost mogla pružiti objašnjenje? Ova pitanja imaju svoje odgovore, ali neki od njih prilično su mračni. Priča o nevjerojatnom uskrsnuću brzo će se proširiti izvan granica gradića i svi će, na ovaj ili onaj način, pokušati riješiti zagonetku djevojčice koja je bila mrtva, a onda čudesno oživjela. No dani će prolaziti, a misterija će se samo produbljivati. Dijete je, naime, nijemo i kao takvo nesposobno odgovoriti na osnovna pitanja: Tko je? Odakle dolazi? I kome pripada? Čak su tri obitelji odlučne u namjeri da je prisvoje. Imućna mlada majka uvjerena je kako se radi o njezinoj kćeri, otetoj usred noći iz svoje sobe prije dvije godine. Bračni par zemljoposjednika koji je netom prije saznao da im je njihov problematični sin zatajio postojanje vlastite kćeri, spremna je prigrliti svoje prvo unuče. A župnikova domaćica, neobično i povučeno čeljade, uvjerena je kako joj se vratila mlađa sestra. No, svaka od ovih obitelji ima i svoje tragične tajne te će one morati izići na svjetlo dana prije nego se otkrije identitet oživjele djevojčice

Ali nije to bilo kakva, ili bilo koja ulica, pa tako onda ne može imati ni bilo kakvu knjigu. A to da je ni New York nema sukus je njena predstavljanja u Muzeju grada Rijeke, kojom je prilikom utvrđeno da je to tako zato što u Velikoj Jabuci nema njena autora Velida Đekića. II Diane Setterfield: Bila jednom jedna rijeka 48 PREVODITELJ Marta Kovač GODINA IZDANJA 2020 JEZIK Rijeka Temza uvijek je negdje u pozadini, svojim žuborom naglašavajući svoju prisutnost i tjerajući čitatelja da ne zaboravi važnost koju blizina vode ima u životima lokalnog stanovništva.

Godina je 1887., zimska je, mračna noć solsticija, najdulja noć u godini, u svratištu Labud na rijeci Temzi, gdje će se uskoro dogoditi nešto nevjerojatno. ... Setterfield, Diane: Bila jednom jedna rijeka Objavio/la: Dubrovačke knjižnice | 14/07/2020 | Novi naslovi | 0 Godina je 1887., zimska je, mračna noć solsticija, najdulja noć u godini, u svratištu Labud na rijeci Temzi, gdje će se uskoro dogoditi nešto nevjerojatno. Diane Setterfield: Bila jednom jedna rijeka Vorto Palabra, 2020.

POVEZANE KNJIGE