Veliki englesko-hrvatski rječnik

Veliki englesko-hrvatski rječnik PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
4,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Veliki englesko-hrvatski rječnik.pdf
ISBN
5257000691588

OPIS

Veliki englesko-hrvatski rječnik na 1200 stranica nastao je u najboljoj tradiciji englesko-hrvatskih općih i specijaliziranih rječnika koje Školska knjiga objavljuje više od šezdeset godina. Svaki korisnik tiskanog izdanja, koje obuhvaća 66 500 temeljnih natuknica, uz knjigu dobiva i kod s pomoću kojega može preuzeti digitalno izdanje Rječnika. Englesko-hrvatski rječnik temeljni je priručnik za razumijevanje odnosa leksika engleskoga i hrvatskoga jezika za sve one koji se žele ozbiljno baviti poslom u kojem se dva jezika i kulture susreću, povezuju, razlikuju i interpretiraju. Svaki malo ozbiljniji zadatak koji podrazumijeva dobro razumijevanje odnosa engleskoga i hrvatskoga leksika navest će korisnika da potraži pouzdan i stručan izvor, a to je svakako Veliki englesko-hrvatski rječnik na 1200 stranica. Abecedarij uz leksik općeg jezika pokriva različita znanstvena, stručna, sportska i druga područja u potrebnoj mjeri u sklopu općeg rječnika. Osobita je pozornost posvećena modernoj terminologiji i leksiku iz suvremenoga života zbog snažna utjecaja engleskoga jezika. Prijevodna, hrvatska strana rječnika iznimno je bogata. Značenja su pregledno grupirana, područja obilježena leksikografskim odrednicama, a obilje sinonima pokazuje veliko bogatstvo i raznolikost hrvatskoga jezika. – 3300 engleskih frazema/natuknica kojima su pridruženi hrvatski frazemski ekvivalenti iz istog registra – uz engleski frazem/natuknicu je definicija (semantički opis) na hrvatskome jeziku – razumijevanje engleskog frazema/natuknice te konteksta u kojem se pojavljuju osigurava blok primjera iz engleskoga izvornnika – na kraju rječničkog članka, odrednicom usporedivo povezuju se sinonimi frazemi/natuknice

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. [ Zeljko Bujas] Veliki Hrvatsko Engleski Rjecnik Addeddate 2014-06-27 11:42:07 Identifier ZeljkoBujasRijecnik Identifier-ark ark:/13960/t6b30jt0z Ocr ABBYY FineReader 9.0 Ppi 450 Scanner Internet Archive HTML5 Uploader 1.5.2. plus-circle Add Review.

hrvatski na engleski ili engleski na hrvatski). Veliki englesko-hrvatski rječnik na 1200 stranica nastao je u najboljoj tradiciji englesko-hrvatskih općih i specijaliziranih rječnika koje Školska knjiga objavljuje više od šezdeset godina. Svaki korisnik tiskanog izdanja, koje obuhvaća 66 500 temeljnih natuknica, uz knjigu dobiva i kod s pomoću kojega može preuzeti digitalno izdanje Rječnika . Najkvalitetniji i najmoderniji veliki englesko-hrvatski rječnik, suvremeno koncipiran civilizacijskim i sociolingvističkim komentarima, prvi je naš rječnik koji obrađuje i britanski i američki izgovor.

POVEZANE KNJIGE