Paklena naranča

Paklena naranča - Burgess, Anthony | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Burgess, Anthony
DIMENZIJA
6,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Paklena naranča.pdf
ISBN
3591477738590

OPIS

Petnaestogodišnji Alex dane provodi u školi, a kad se spusti noć sa svojom bandom kreće u pljačke, premlaćivanja i silovanja bespomoćnih – uz to uživajući u klasičnoj glazbi. Konačno uhvaćen, biva podvrgnut novom znanstvenom postupku za liječenje nasilnih sklonosti…. Klasična slika mračne budućnosti iz pera Anthonyja Burgessa, koju je Stanley Kubrick pretočio u svoj najkontroverzniji film.

U glavnoj ulozi karizmatičnog delikventa nastupio je Malcolm McDowell, a za soundtrack je zaslužna Wendy Carlos. Film je izazvao burne reakcije i uveo izraz "ultranasilje" u ... Razgovarajući ovih dana s policijskim ravnateljima, načelnicima i starješinama uopće o organiziranom uličnom nasilju, užasnut sam se prisjetio čuvenog filma Stanleya Kubricka 'Paklena naranča' (nezgrapan prijevod originalnog 'Clockwork Orange'). Paklena naranča A Clockwork Orange, Ujedinjeno Kraljevstvo / Sjedinjene Američke Države, 1971., 136 min.

Ako vas je poveznica iz nekog članka poslala ovamo, možda biste ... Pogled koji je uzdrmao naciju - naslov je članka Tima Robeya što je nedavno objavljen u The Telegraphu. Povod je četrdeseta godišnjica premijernog prikazivanja filma »Paklena naranča« u Velikoj Britaniji, a ove godine navršava se i pedeset godina od objavljivanja istoimenog znanstveno-fantastičnog, satiričkog romana Anthonyja Burgessa. Satirična drama o mladom delinkventu koji je podvrgnut eksperimentalnoj tehnici psihološke rehabilitacije s upitnom djelotvornošću Paklena naranča 49,00 kn 39,20 kn Petnaestogodišnji Alex dane provodi u školi, a kad se spusti noć sa svojom bandom kreće u pljačke, premlaćivanja i silovanja bespomoćnih - uz to uživajući u klasičnoj glazbi. Registrirajte se! Učinite prvi korak u osiguranju Vašeg poslovanja i potpuno besplatno pristupite: Osnovnim podacima za više od 650.000 pravnih subjekata u Republici Hrvatskoj PAKLENA NARANČA,tignarius.blog.hr.

POVEZANE KNJIGE