Ilijada i odiseja

Ilijada i odiseja - Homer | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Homer
DIMENZIJA
9,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Ilijada i odiseja.pdf
ISBN
5764863593734

OPIS

Ono što ovaj izbor iz Ilijade i Odiseje čini posebnim jest mogućnost praćenja radnje epova u kontinuitetu. Izbor iz izvornih Homerovih stihova nije umjetno iščupan iz cjeline djela, već je uza nj objavljen sažetak u prozi onih stihova koji nisu objavljeni u izvorniku. Knjiga je opremljena dodatcima: tumačem nepoznatih riječi, imena i pojmova, popisom bogova koji se spominju u djelu te ilustrativnim materijalom.

Kr., jer su tada dovršeni njegovi epovi Ilijada i Odiseja.Ime mu se pučkom etimologijom povezivalo sa sljepoćom - grč. ὁ μὴ ὁρῶν, ho mè orōn znači "onaj koji ne vidi".

kao što poznati epigram tvrdi, mnogi se gradovi natječu da bi ih se priznalo kao mjesto njegova rođenja: Smirna, Rodos, Kolofon, Salamina, Hij, Arg i Atena. „Ilijada" i „Odiseja" obiluju živopisnim likovima - ljudima, božanstvima, polubožanstvima i čudovištima. Nadnaravno je oduvijek privlačilo ljude.

POVEZANE KNJIGE