Heidi

Heidi - Spyri, Johanna | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Spyri, Johanna
DIMENZIJA
10,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Heidi.pdf
ISBN
8489676892748

OPIS

Ovaj roman govori o prijateljstvu i pomaganju. Govori se o jednoj neiskvarenoj i nesebičnoj djevojčici Heidi koja je živjela na planini. Heidi je još kao mala djevojčica izgubila svoje roditelje, a brigu o njoj preuzela je njena teta Deta. Nakon nekog vremena Deta je djevojčicu odvela na planinu djedu usprkos tome što su svi ljudi govorili da je on zao čovjek. Heidin djed (Čiko s planine) živio je u kolibici na planini okružen prekrasnim zelenim brdima. Došao je red da Čiko preuzme brigu za svoju unučicu. Djetetu se gore na planini svidjelo, bila je sretna i zadovoljna. Nakon tri godine teta Deta se vratila i odvela Heidi u Frankfurt da bude prijateljica nepokretnoj djevojčici Klari. Heidi se u Frankfurtu nije svidjelo i čeznula je za domom u planini. Razboljela se i vratila k djedu gdje je bila sretna. S njom je na planinu otišla Klara gdje je uz Heidinu pomoć i prijateljstvo prohodala.

Žena koja je radila u domu za nezbrinutu djecu, saznala je da Heidi ima djeda i da je on jedini koji bi se mogao brinuti za nju. Heidi, classic children's novel by Swiss author Johanna Spyri, published in two volumes in 1880-81. The title character is a young orphan who is sent to the Swiss mountains to live with her grandfather.

"Heidi" lets you see and edit data and structures from computers running one of the database systems MariaDB, MySQL, Microsoft SQL, PostgreSQL and SQLite. Invented in 2002 by Ansgar, HeidiSQL belongs to the most popular tools for MariaDB and MySQL worldwide. Heidi je siroče s pet godina.

POVEZANE KNJIGE