Cvijeće zla

Cvijeće zla - Baudelaire, Charles | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Baudelaire, Charles
DIMENZIJA
9,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Cvijeće zla.pdf
ISBN
1552252751507

OPIS

Prepjev, predgovor i napomene Nikola Bertolino “Cvijeće zla nešto je tako jedinstveno da zaslužuje nazivati se samo ‘Knjigom’ (‘le Livre’, s velikim L).” – Pierre Jean JouveBaudelaireova poezija sama je po sebi bila revolucija, jer je iz temelja preobrazila francusko i svjetsko pjesništvo i utjecala na sve njegove glavne razvojne tokove, bez obzira na njihovu međusobnu različitost. Od posljednjih desetljeća 19. stoljeća do danas Cvijeće zla jedno je od najčešće objavljivanih djela, prevedeno na sve standardne jezike, te se po broju izdanja može usporediti s Biblijom, Kuranom, Božanstvenom komedijom, Don Quijoteom … “Jest, svi smo zli, kaže Baudelaire; ali po nečemu bitnom ipak se možemo međusobno razlikovati. Jedni su, naime, toga svjesni, a drugi nisu. Jedni uobražavaju da su pravednici, dok drugi znaju da to nisu, i to im saznanje pretvara i sam ovozemaljski život u pakao. Ovi drugi su u stvari neznatna manjina. Oni prvi, koji su ogromna većina, žive s upornom iluzijom o sopstvenom dobru i tuđem zlu.” – Nikola Bertolino, iz Predgovora

... Ovo neodoljivo cvijeće dolazi u više boja, a možete ga saditi u teglice ili u zemlju, kako vam više odgovara. Veliki je vinkin plus to što ne trebate biti preveliki stručnjak za biljke da biste se brinuli o toj krasotici.

Grm koji je iznimno jednostavan za održavanje, a moći ćete uživati u njegovim cvjetovima cijelo ljeto je oleander.Iako ima prekrasne cvjetove šarenih boja važno je za zapamtiti da je ovaj grm otrovan. PELARGONIJE su vjerojatno najpopularnije balkonsko cvijeće i to ponajviše zbog svojih predivinih baršunastih bujnih cvjetova koji će izdržati sve do kraja jeseni. Osim u grmu, mogu biti i puzavice.

POVEZANE KNJIGE