Nebo puno Himalaje

Nebo puno Himalaje - Berljak, Darko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Berljak, Darko
DIMENZIJA
8,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Nebo puno Himalaje.pdf
ISBN
2346767022464

OPIS

Knjigom Nebo puno Himalaje Darko Berljak zaključuje trilogiju inspiriranu svojim dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet, započetuDodirima nebai nastavljenu Ključevima neba. U ovoj višeslojnoj knjizi autor sažima više od tri desetljeća intenzivnog odnosa s udaljenim i mističnim krajevima u kojima je boravio ponajviše kao vođa himalajskih alpinističkih ekspedicija. No, Nebo puno Himalaje nije samo knjiga o ekspedicijama već i svjedočenje o promjenama koje su se dogodile u tim krajevima i utjecaju koji su one imale na tamošnje stanovništvo, na samog autora kao ina brojne suputnike s kojima je posjećivao taj kutak svijeta. Berljak teško skriva čežnju za prošlim, no svjestan je da polako i neumitno nestaje mnogo toga po čemu su se ove zemlje razlikovale od ostatka svijeta.Nebo puno Himalaje je zbirka putopisnih eseja u kojima autor ponekad na poetski, a ponekad na duhoviti način, dotiče opća mjesta života Nepala i Tibeta, ali i zakutke duša ljudi koje susreće i s kojima putuje. Knjiga sadrži 19 poglavlja, a ilustrirana je s 20 crno-bijelih i 35 kolor fotografija . Darko Berljak dugogodišnji je profesionalni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza i volonterski tajnik Hrvatske gorske službe spašavanja. Ispenjao je preko 300 alpinističkih smjerova raznih teškoća u stijenama europskih planina. Bio je vođa dvadesetak alpinističkih ekspedicija u Africi, Australiji i Tasmaniji, Južnoj Americi i Aziji, od čega 11 na himalajske osamtisućnjake. Nositelj je brojnih odlikovanja, a ekspedicije koje je vodio dobile su niz državnih i gradskih priznanja.

0:00 Organizator: Gradska knjižnica Labin Lokacija: Gradska knjižnica ... [NOVO U NAŠIM KNJIŽARAMA] "Nebo puno Himalaje" zbirka je putopisnih eseja u kojima autor ponekad na poetski, a ponekad na duhoviti način, dotiče opća mjesta života Nepala i Tibeta, ali i zakutke duša... Darko Berljak: Nebo puno Himalaje. Izdavačka kuća Libricon održat će u srijedu 3.

Autor je kroz zanimljivo predavanje popraćeno fotografijama s brojnih alpinističkih pohoda zainteresiranoj labinskoj publici predstavio svoju novu zbirku putopisnih eseja Nebo puno Himalaje kojom zaključuje trilogiju inspiriranu dugogodišnjim odlascima u Nepal i Tibet ... Predstavljanje knjige "Nebo puno Himalaje" autora Darka Berljaka. Predstavljanje knjige "Nebo puno Himalaje" autora Darka Berljaka.

POVEZANE KNJIGE