Vile s Učke

Vile s Učke - Rudan, Evelina | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rudan, Evelina
DIMENZIJA
5,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Vile s Učke.pdf
ISBN
8006220938642

OPIS

Knjiga Eveline Rudan VILE S UČKE – Žanr, kontekst, izvedba i nadnaravna bića predaja iznimno je uspjela folkloristička, filološka, antropološka i kulturnopovijesna studija o usmenim predajama danas. U hrvatskoj znanstvenoj folklorističkoj produkciji iznimno su rijetke knjige koje nude utemeljenu teorijsku argumentaciju koja počiva na dosezima svjetske folkloristike, respektirajući i sva relevantna povijesna (domaća) istraživanja struke. Knjiga je sjajan primjer kako terenski istraživač, kad je opskrbljen teorijskim znanjima i otvoren novim upisivanjima značenja i tumačenja „starih“ predaja, može napraviti svjež, pitak, a znanstveno besprijekoran rad. Bez takva dubinskoga istraživanja nemoguće je razumjeti današnje usmenopripovijedačke žanrove, ali i kulturu pripovijedanja i slušanja, manje ili više prikrivene mitske svjetove i vjerovanja, sve ono što pripada (ne samo) tradicijskoj kulturi. Kad je ovako osmišljena i povezana teorija i praksa, onda je to pravi prinos i zavičajnoj (istarskoj) i nacionalnoj (hrvatskoj) i međunarodnoj usmenoknjiževnoj tradicijskoj kulturi.

| četvrtak Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića Početak događanja: 19.00 sati Evelina Rudan Knjiga Eveline Rudan VILE S UČKE - Žanr, kontekst, izvedba i nadnaravna bića predaja iznimno je uspjela folkloristička, filološka, antropološka i kulturnopovijesna studija o usmenim ... U Gradskoj knjižnici Umag u ponedjeljak 6. studenog upriličena je večer posvećena istarskim usmenim predajama o nadnaravnim bićima.

studenog upriličena je večer posvećena istarskim usmenim predajama o nadnaravnim bićima. Autorica dr.

POVEZANE KNJIGE