Slučaj Džem

Slučaj Džem - Mutafčieva, Vera | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mutafčieva, Vera
DIMENZIJA
5,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Slučaj Džem.pdf
ISBN
1736151702743

OPIS

Iznenadna smrt sultana Mehmeda II. Osvajača zlokobna je vijest zbog koje padaju glave njegovih slugu i dvorana, ali i ne samo njihove. Između njegovih sinova Džema i Bajazita u bujici dvorskih intriga počinje borba za prijestolje. Bajazit se pokaže vještijim i jačim, pa Džem mora pobjeći. Taj nesretni bijeg tek je početak Džemove odiseje koja ga je učinila pijunom u rukama političkih moćnika Europe 15. stoljeća, a njegovu sudbinu legendarnom.

Riječ je, naime, o knjizi koja pripada istom rodu i svijetu kao i veliki romani Ismaila Kadarea ili Orhana Pamuka ... Sandorf je objavio povijesni roman bugarske spisateljice Vere Mutafčieve "Slučaj Džem" Knjige bugarskih pisaca, na sreću, sve se češće mogu naći u hrvatskom prijevodu. Tako je i zagrebačka naklada Sandorf uz financijsku pomoć Europske komisije objavila intrigantni povijesni ... Vera Mutafčieva započela je svoje književno djelovanje 1952.

Roman Slučaj Džem - koji stoji uz bok najboljim svjetskim povijesnim romanima - doživio je deset izdanja na bugarskome, preveden je na brojne svjetske ... Vera Mutafčieva - Slučaj Džem. Vera Mutafčieva - Slučaj Džem U izdanju Sandorf Spletke, intrige, tajne, izdaje - sve su to glavni "sastojci" svakog dvora, pa tako je i slučaj kod Osmanlija.

POVEZANE KNJIGE