Na razmeđu civilizacija

Na razmeđu civilizacija - Dadić, Žarko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dadić, Žarko
DIMENZIJA
8,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Na razmeđu civilizacija.pdf
ISBN
5755235956685

OPIS

Knjiga prati razvoj prirodne filozofije i znanosti u tri civilizacije – bizantskoj, zapadnoeuropskoj i islamskoj, uz poseban osvrt na razvoj prirodne filozofije i znanosti u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Podrobno su opisani opći razvitak prirodne filozofije i znanosti početkom srednjeg vijeka te početci i razvoj u islamskim zemljama, te promjene pristupa znanosti i filozofiji tijekom 18. I 19. stoljeća. Autor je u knjizi predstavio i kritičku ocjenu sadržaja islamskih rukopisa u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, te zaključak da zbog pripadanja različitim civilizacijskim i znanstvenim pravcima razvoja, Srbi i Hrvati nikada nisu mogli postati narod sa zajedničkom baštinom. Na kraju knjige nalazi se pogovor, kazalo i bilješka o autoru.

- putem uplatnice na šalteru pošte ili banke - pouzećem prilikom isporuke knjiga - internet karticama Visa,Maestro i Mastercard. Opcije plaćanje za kupce iz inostranstva: - pouzećem za kupce iz BIH i Crne Gore - putem PayPal sistema Knjiga "Na razmeđu civilizacija" doprinos je tome, s posebnim naglaskom na dio koji se tiče povijesnih prostora na kojima su današnje države Hrvatska, Srbija, te Bosna i Hercegovina. Razvoj znanosti i filozofije na razmeđu civilizacija: Zapadna Europa, Bizantsko Carstvo i islamske zemlje tragovima povijesti znanosti i prirodne filozofije Marijana Borić Puni tekst: hrvatski, pdf (160 KB) ŽARKO DADIĆ, Na razmeđu civilizacija.

Animozitet zna prijeći gotovo u histeriju, s elementima ... Posts about civilizacija written by Miroslav Filipović, Maja Čohan, Antonija Petković, robertbertovic, Vitomir Dragčević, Stjepan Balent, nikolinastignjedec, i Net.hr Misao europskoga jugoistoka u suodnosu s bizantskim i islamskim utjecajem (str. 351-359).

POVEZANE KNJIGE