Uvod u gospodarsku statistiku

Uvod u gospodarsku statistiku - Čižmešija, Mirjana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čižmešija, Mirjana
DIMENZIJA
12,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Uvod u gospodarsku statistiku.pdf
ISBN
2661079325587

OPIS

Priručnik Uvod u gospodarsku statistiku je prije svega namijenjen studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i srodnih fakulteta kako bi im se olakšalo svladavanje gradiva iz osnova statistike. Knjiga sadrži deset poglavlja koja sadrže teoriju, zadaci s detaljnim rješenjima i interpretacijama rezultata te računalnim ispisom obrade istih. Budući da se u knjizi korisnike potiče na primjenu računala u statističkoj analizi, svi podaci koji se analiziraju u zadacima pohranjeni su u Excelovim datotekama. Knjiga u cijelosti prati nastavni program istoimenog predmeta. Rezultat je višegodišnjeg rada sa studentima i praćenja njihovih potreba za literaturom u svladavanju gradiva i pripremi ispita iz statističkih kolegija. U cijenu je uključena i knjižica s formulama.

Izdanje, Element, Zagreb. Uvod u gospodarsku statistiku : priručnik / Mirjana Čižmešija, Nataša Kurnoga Živadinović. Impressum.

Anotacija. Knjiga sadrži deset poglavlja: Prikupljanje uređivanje, tabelarno i grafičko prikazivanje statističkih podataka, Relativni brojevi, Srednje vrijednosti, Mjere disperzije, Mjere oblika distribucije i mjera zaobljenosti ... Skripte, Veleučilište u Požegi, Stručni studij Računovodstvo, 1.

POVEZANE KNJIGE