Ubila sam Šeherezadu

Ubila sam Šeherezadu - Haddad, Joumama | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Haddad, Joumama
DIMENZIJA
8,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Ubila sam Šeherezadu.pdf
ISBN
6172957274472

OPIS

Ispovijest bijesne Arapkinje Joumana Haddad je ljuta. S pravom nalazi uvriježenu zapadnu predodžbu o arapskoj ženi redukcionističkom i nimalo laskavom, no i sliku projiciranu od strane mnogih bliskoistočnih žena uvelike ponižavajućom. Haddad, suvremena libanonska pjesnikinja, novinarka i urednica prvog arapskog časopisa koji eksplicitno tematizira tijelo, hrabro izjavljuje: »Biti Arapom danas podrazumijeva bivanje licemjerom. Neprekidno i opsesivno razmišljamo o seksu, no ne usuđujemo se o njemu razgovarati.« U ovoj knjizi jedna Žena s velikim Ž izaziva dominantne stereotipe o arapskom ženstvu te u procesu dekonstruira mit o Šeherezadi, heroini 1001. noći, kao njegovom tradicionalnom i adekvatnom simbolu. Vatreno i iskreno, ovo je provokativno istraživanje i mapiranje ženskog pitanja u arapskom svijetu danas informativan i važan prilog borbi za žensku i ljudsku emancipaciju. Preveo: Borivoj Radaković

Kombinacijom stihova, dinamične proze te pitkog novinarsko-esejističkog stila Haddad uspješno dekonstruira neke od uvriježenih mitova i rodnih predrasuda ne samo istočnog, već i ... Iscijelite sami sebe. Pogledaj sve » Mali priručnik za ... Moj račun.

Ispovijest bijesne Arapkinje. Joumana Haddad(autor) Borivoj Radakovi ... Ispovijest bijesne Arapkinje Joumana Haddad je ljuta.

POVEZANE KNJIGE