Tonček i Točkica

Tonček i Točkica - Kastner, Erich | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kastner, Erich
DIMENZIJA
7,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Tonček i Točkica.pdf
ISBN
5348085882535

OPIS

Točkica i Tonček, djeca iz tako različitih socijalnih sredina, kad se sretnu, svojom djetinjom iskrenošću i plemenitošću prepoznat će jedno u drugome srodnu dušu, i nema te socijalne zapreke koju oni ne bi mogli prevladati. Dirljivo je Tončekovo kavalirstvo u obrani Točkice kao i Točkičini plemeniti postupci kojima, bez Tončekova znanja, pokušava dječaku olakšati život. Na kraju svakog poglavlja u kratkim, ali duhovitim razmatranjima Kastner ocjenjuje postupke i osobine likova usmjeravajući čitatelje moralno pravilnim zaključcima. Kastnerov stil karakterizira jednostavno, duhovito pripovijedanje s mnoštvom životnih, šaljivih dijaloga. I najdramatičnije trenutke Kastner humoristički oblikuje, u čemu mu u ovom romanu najviše pomaže lik vesele Točkice koja svojom živošću i vedrinom ono što je tužno i dosadno pretvara u veselo i zabavno. Poglavlja su mu kratka i uvijek je u prvom planu akcija, čime postiže dinamično, živo, napeto kazivanje kakvo je najprivlačnije i današnjoj djeci.

Frizer za djecu "Tonček i Točkica" adaptacija je istoimenog djela njemačkog književnika Ericha Kästnera iz 1931. godine, a njegova je tema svevremenska.

Sviđa mi se: 855 · 65 govori o ovome · 77 ljudi bilo je ovdje. Frizer za djecu "Tonček i Točkica" poznati je roman jednog od najboljih i najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu, a na scenu Žar ptice postavlja ga redateljica Anja Maksić Japundžić prema dramatizaciji Dubravka Mihanovića.

POVEZANE KNJIGE