Ne možeš mnogo ali možeš malo

Ne možeš mnogo ali možeš malo - Stojković St, Aleksandar | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stojković St, Aleksandar
DIMENZIJA
11,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Ne možeš mnogo ali možeš malo.pdf
ISBN
3547949891881

OPIS

Aleksandar Stojković St, frontmen Goribora, jedno je od najsnažnijih autorskih imena na području bivše Jugoslavije, s čijim se stihovima mogu poistovetiti čitave postratne generacije. Neke od pesama u ovoj knjizi dobro su poznate ljubiteljima Goribora, a mnoge su nove i do sada neobjavljivane. Kroz njih se provlače njegove uobičajene teme: ljubav, droga, očajanje, bezizlaznost, kritika šljama koji je zavladao društvom, neuklopljenost, samoća, pa se čini kako St u svojim pesmama uspeva da uz suptilnu emociju i prepoznatljivu bluz energiju artikuliše generacijski vapaj u kojem odzvanja želja za životom. Aleksandar Stojković je jedan od najboljih, najartikulisanijih i najprefinjenijih rok pesnika, pesnik koji s malo, ali pažljivo odabranih reči, uspeva da kaže mnogo.

Mislim da je smisao kada s nekim možeš ostarjeti. O tome kako je bilo imati oca za trenera rekla je: - Ima to svojih mana, to je sigurno, ali isto tako i ... Ali u ovoj fazi karijere, verovatno ne bih igrao jer je sreća za mene važnija od prilike da pobeđujem.

Iskoristi stoga i ovogodišnju veljaču za poneku ludost koju si ne možeš priuštiti u ostatku godine! Za ljude koji pate od gastritisa ili čireva na želucu ovo je veliki problem, a oni uopće ne bi smjeli piti kavu. No, ako ti liječnik nije strogo zabranio kavu a ipak nekad osjećaš da ti malo smeta, postoje načini na koje ju možeš učiniti boljom za želudac. Ne možeš biti moj anđeo čuvar, ako mi ne uzvraćaš ljubav.

POVEZANE KNJIGE