Kako sam sebi biti najbolji prijatelj

Kako sam sebi biti najbolji prijatelj - Hauck, Paul | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hauck, Paul
DIMENZIJA
6,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako sam sebi biti najbolji prijatelj.pdf
ISBN
4710095986969

OPIS

Pomislili biste Baš svašta. Čemu ova knjiga? Pa, normalno je, da se svatko brine za sebe! Što se tu ima mudrovati? Pa to svi znaju! E, pa nije tako. Uopće nije tako. Pametno živjeti je umijeće i vrlo malo ljudi uspješno svladava taj osnovni zadatak u životu. U svojoj knjizi Kako sam sebi biti najbolji prijatelj, dr. Hauck vas upozoravana najčešće pogreške koje činimo u životu, a da uopće nismo svjesni da radimo nešto što nam šteti – sada ili u budućnosti. Prvo, važno je naučiti da ste sposobni misliti na sebe. U drugom poglavlju bavimo se razlozima zašto ljudima ne uspjeva da to učine. Naučeni su da ne misle zbog njihova odgoja u djetinjstvu; zbog njihova straha od odbacivanja; zbog toga što ne vjeruju u same sebe; zbog lijenosti ili zbog toga što dopuštaju drugima da misle umjesto njih. Morate biti hrabri i odbiti ponašati se bojažljivo kao ovca. Autor nam govori kako je i zašto korisno razmišljati kao slobodni mislilac neopterećen mišljenjima okoline; zašto je dobro biti kreativan; zašto je poželjno da budete ljubazni s drugima (jer će se oni vjerojatno isto tako odnositi prema vama); što da uradite kada se susretnete s grubim i po vašem mišljenju nepoštenim postupkom. Zašto je mnogim ljudima potreban otac – vođa. Zašto je neophodno da budete samodisciplinirani – bez toga nema uspjeha ni u čemu. Kako rješavati sukobe u obitelji, na poslu, u društvu. Kako pobijediti plašljivost. Zašto je novac dobra stvar, ako ne postanete njegov rob. I još mnogo, mnogo važnijih saznanja čekaju vas u ovoj knjizi. Nitko na ovom svijetu nije savršen. Dr. Hauck pokazat će vam kako da sami sebe prihvatite onakvima kakvi jeste, jer ako poštujete sebe, moći ćete pronaći ono najbolje u drugim ljudima.

Nakon toga počinjite obraćati pažnju kako razgovarate sa sobom svaki dan, počnite bar s 5 minuta. Ne trebate sa svim prijateljima biti najbolji prijatelji - u redu je održavati i površna prijateljstva ako vam ona na neki način obogaćuju život. Ako imate neki prijateljski odnos koji vas muči i izaziva neugodne emocije te imate potrebe pričati s nekime o tome ili su vam se javila dodatna pitanja, uvijek nam možete pisati na kakosi ... Tema posta: Kako biti sam sebi prijatelj? Poslato: 17 Apr 2012, 10:43 .

Da bi se očuvao takav prisan odnos, obje strane trebaju u njega ulagati puno truda i biti spremne na određene žrtve. To je zato što smo mi sami odgovorni za svoju sreću, a ne vanjski faktori. Ako nismo sretni iznutra, nijedna nas vanjska stvar ne može usrećiti.

POVEZANE KNJIGE