Viša škola šaha

Viša škola šaha - Cvetnić, Vladimir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cvetnić, Vladimir
DIMENZIJA
5,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Viša škola šaha.pdf
ISBN
8025898737885

OPIS

Treća knjiga Vladimira Cvetnića VIŠA ŠKOLA ŠAHA poslije dvije uspješne i popularne knjige Šah u 100 lekcija i Šah i kako ga lako naučiti igrati predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja. U šahu, kao i u životu, susrećemo se s različitim pitanjima. Da bismo uspjeli u svom poslu od nas se traži ustrajnost i stalni napredak i usavršavanje. Neophodno je umijeti realizirati svoje ideje kako bismo doživjeli priznanja. Ova knjiga upravo pokazuje kako to ostvariti u šahu. Analiza kritičnih pozicija je savršena metoda, kritični trenutak i sinteza karijere svakoga igrača. Autor je u knjizi iznio više tema koje su od velike važnosti kako za šahovske profesionalce tako i za šahovske amatere. Primjeri su pomno birani kako iz partija šahovske klasike (Capablance, Laskera, Aljehina, Botvinika, Talja, Keresa, Fishera, Karpova, Kasparova) tako i partija novije šahovske generacije (takozvane „kompjuterske generacije). Autorovi komentari zorno prikazuju važnost inicijative u današnjem modernom šahu. Sistematski su obrađene teme iz pješačke strukture (Karlsbadska struktura i dr.). Osobita je pozornost posvećena primjerima zadataka za vježbu koji veoma edukativno djeluju na čitatelja. Za pohvaliti je trud autora u analizi mnogih primjera (studija) – nevjerojatan je veliki broj edukativnih studija (u poglavlju Zadaci za vježbu), gdje jedna strana spašava remi u naizgled izgubljenoj poziciji uz pomoć patnog motiva ili uz pomoć pozicionog remija. Rješavanjem tih zadataka čitatelj će sigurno podići šahovsku kvalitetu. Stoga toplo preporučam ovo izuzetno zanimljivo i korisno djelo svakom šahisti koji želi napredovati.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

Da bismo uspjeli u svom poslu, o… Treća knjiga Vladimira Cvetnića „VIŠA ŠKOLA ŠAHA", poslije dvije uspješne i popularne knjige „Šah u 100 lekcija" i „Šah i kako ga lako naučiti igrati", predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja. U šahu, kao i u životu, susrećemo se s različitim pitanjima. Treća knjiga Vladimira Cvetnića „VIŠA ŠKOLA ŠAHA", poslije dvije uspješne i popularne knjige „Šah u 100 lekcija" i „Šah i kako ga lako naučiti igrati", predstavlja nastavak i značajno djelo u cilju podizanja višeg šahovskog znanja.

POVEZANE KNJIGE