Šiljkovica

Šiljkovica - Šiljak, Vojo | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šiljak, Vojo
DIMENZIJA
7,33 MB
NAZIV DATOTEKE
Šiljkovica.pdf
ISBN
8824539491333

OPIS

Nakon BradaVICe, MrVICe, ŠašaVICe i židovske knjige Naša je ljepša, ovo je peta zbirka viceva. Za ovu zbirku nametali su se razni naslovi: CrkaVICa (s obzirom na to da sam u mirovini), TrakaVICa (s obzirom na to da vicevima nema kraja) itd. U posljednjem trenutku ukazao se naslov ŠiljkoVICa. Kao i u prethodne zbirke, i u ŠiljkoVICa vicevi su stigli na razne načine: od pojedinaca, iz raznih društava, neki su poslani poštom, neki skinuti s raznih internetskih adresa… Najzaslužnije su tisuće anonimnih autora. Hvala svima koji su mi viceve pričali na ulici, u tramvaju, kafićima, trgovinama, pa i u bolničkim čekaonicama… Na poslanim šalama, izrezanim iz starih novina, hvala šjor Hrvoju Gamulinu. 91-godišnjem umirovljenom ljekarniku iz Zagreba. Hvala mami, tati, ženi, kćerki, teti. tetku, strini i stricu, susjedima, naravno i stalnim vjernim suradnicima Zvonku Šebu, Nenadu Martiću i Rosandi Kokanović (vidi impresum). I sponzorima. Posebno zahvaljujem na svekolikoj pomoći u realizaciji ove zbirke nekadašnjem kolegi novinaru, a godinama prvom čovjeku agencije Madison Consulting, prijatelu Mladenu Hrgareku. lako su vicevi iskrice duha (ne mislim pri tome na dosadne vicmahere). i ako su dobro sročeni, male književne forme, o vicevima se ne piše, nema teorijskih analiza, možda zato što se vicevi smatraju rubom subkulture. Važna napomena: ŠiljkoVICu možete darovati liječnicima, profesorima i drugima. To se neće smatrati mitom i korupcijom.Vojo Šiljak

u pitomačkoj knjižnici i čitaonici gostovao je Vojo Šiljak, hrvatski novinar, radio i televizijski voditelj RTV Zagreba. Predstavio je svoju, petu po redu, knjigu sa oko 800 viceva, naslovljenu Šiljkovica, brojnim građanstvom Pitomače i šire.

Slika 1 / 4 Što je Šiljkovica? (odgovoreno) Šiljkovica je planina (planina, brdo, stena), uzvisina koja se uzdiže visoko iznad okolnog područja s malom površinom područja na vrhu, sa strmim padinama i s lokalnim reljefom od 300 metara i više. ŠILJKOVICA: Sreći nema kraja. Sjedeći u uredu, Mirjana je uz jutarnju kavu prelistavala novine i ustanovila da upravo njezin listić lota ima svih sedam pogodaka.

POVEZANE KNJIGE