Crni labud – Utjecaj krajnje nevjerojatnog

Crni labud – Utjecaj krajnje nevjerojatnog - Taleb, Nassim Nicholas | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Taleb, Nassim Nicholas
DIMENZIJA
9,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Crni labud – Utjecaj krajnje nevjerojatnog.pdf
ISBN
6061669452351

OPIS

Što je to: 1) nepredvidljivo je, 2) ima ozbiljne posljedice, 3) nakon što se dogodi, obično možemo smisliti objašnjenje koje ga čini pred-vidljivijim i manje nasumičnim? To je Crni labud.Za purana (ili prasca) to je neočekivani obrat nakon višemjesečnog, iznimno ljubaznog ophođenja s njim; za Libanonce, jednako zapanjujuć zaokret kad se nakon 1300 godina sjajnog suživota zemlja pretvorila u pakao. Za nas ostale to je Google, odnosno njegov uspjeh u svijetu Interneta, napad na newyorške nebodere, ekonomska kriza 2007, ostavka premijera 2009… … a ima toga još. Svijet više nije spor i predvidljiv, više ne stanujemo u Mediokristanu.Nassim Taleb godinama je proučavao kako se zavaravamo misleći da znamo više nego što zapravo znamo, ponajviše zato što smo stvorili svijet koji više ne razumijemo. S neočekivanim pojavama u Eks-tremistanu (da, tako se zove naš današnji svijet) stvari stoje tako da malo što možemo objasniti Gaussovom krivuljom, pobjednik uzima sve, lomovi gramzivih sustava burzi, banaka i investicijskih fondova dramatično ulječu na živote golemog broja ljudi… … a ima toga još. I to su Crni labudovi. Nije ih lako predvidjeti, ali nije niti posve nemoguće. Iako vam to kažu na ovitku mnogih knjiga, ova, o kojoj se priča od Kanade do Kamčatke i koja je prilično naljutila statističare u svih tridesetak zemalja u kojima je prevedena, doista će promijeniti vaš pogled na svijet – i to ponajprije zato što nitko od nas ne želi biti puran.

Ulica grada Vukovara 226G, 10000 Zagreb. Nassim Nicholas Taleb - Crni labud : utjecaj krajnje nevjerojatnog. 5 stars 4 stars 3 stars 2 stars 1 star.

Ukratko i generalno, autor u toj knjizi koju je objavio 2007. poručuje da nikad ne bismo trebali ignorirati mogućnost ili važnost rijetkih, posve nepredvidljivih događaja. Nassim Nicholas Taleb, autor knjige Crni labud: utjecaj krajnje nevjerojatnog (Jesenski i Turk, ...

POVEZANE KNJIGE