Langmanova medicinska embriologija – 10. izdanje

Langmanova medicinska embriologija – 10. izdanje - Sadler, T. W. | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Sadler, T. W.
DIMENZIJA
7,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Langmanova medicinska embriologija – 10. izdanje.pdf
ISBN
3612159441439

OPIS

Knjiga je prijevod engleskog originala (10. izdanja) i primarno je namijenjena dodiplomskoj i poslijediplomskoj nastavi na hrvatskim medicinskim fakultetima, ali može biti i dopunsko štivo na fakultetima biomedicinskog područja te na biološkim odsjecima prirodoslovno-matematičkih fakulteta u Hrvatskoj Prijevod 10. izdanja, s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja, bitan je doprinos obrazovanju studenata. Autor djela bivši je profesor stanične biologije i anatomije iz SAD-a,dr. Thomas W. Sadler, a urednici hrvatskog izdanja i prijevoda na hrvatski jezik su prof. dr. sc. Želimir Bradamante i prof. dr. sc. Đurđica Grbeša sa Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Knjiga se sastoji od 20 poglavlja te od dodatka s odgovorima na pitanja povezana s kliničkim poremećajima koji se pojavljuju tijekom čovjekova razvoja, razvrstanih po poglavljima. U dodatku je i rječnik ključnih riječi koji daje definiciju osnovnih embrioloških pojmova. Na kraju knjige je naveden popis preuzetih slika i tablica s njihovim izvorima kao i kazalo pojmova korištenih u knjizi. Knjiga ima oko 400 stranica, 402 slike i 13 tablica. Djelo opsegom i sadržajem potpuno odgovara udžbeniku embriologije na medicinskim fakultetima u Hrvatskoj, Stomatološkom i Veterinarskom fakultetu u Zagrebu, te na biološkim odsjecima prirodoslovno-matematičkih fakulteta u Hrvatskoj.

Prijevod 10. izdanja, s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja, bitan je ... 374 stranica Broširani uvez.

Na seminarima i izbornom predmetu temeljitije će obraditi pojedina područja funkcijske histologije, razvoja čovjeka i teratologija. Langmanova medicinska embriologija, Školska knjiga 2008, 10. izdanje, str.

POVEZANE KNJIGE