Fidel Castro: Moj život – biografija u dva glasa

Fidel Castro: Moj život – biografija u dva glasa - Ramonet, Ignacio | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ramonet, Ignacio
DIMENZIJA
5,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Fidel Castro: Moj život – biografija u dva glasa.pdf
ISBN
8098758344914

OPIS

Moj život zapravo je intervju života karizmatičnog državnika i revolucionara dat u sto sati novinaru Ramonetu. To je osebujan pogled na njegove privatne i javne identitete, ali i intlektualna biografija i politička oporuka u obliku razgovora. Knjiga u kojoj gotovo osamdesetogodišnji Castro ispostavlja konačnu bilancu vlastita života. Što god mislili o njemu, malo je ljudi poput njega još za života doživjelo slavu ulaska u povijest i legendu. On je posljednje sveto čudovište međunarodne politike. Pripada onoj generaciji mitskih pobunjenika kao što su Nelson Mandela, Ho Ši Min, Carlos Marighela, Camilo Torres, Mehdi Ben Barka, koji su, u potrazi za idealom pravde u godinama nakon Drugog svjetskog rata, ušli u politiku s ambicijom i nadom da će promijeniti svijet nejednakosti i diskriminacije obilježen hladnim ratom. Kao i tisuće intelektualaca u cijelom svijetu, ta je generacija iskreno smatrala da komunizam najavljuje svijetlu budućnost i da se nepravda, rasizam i siromaštvo mogu iskorijeniti s lica zemlje unutar nekoliko desetljeća. I dandanas Kuba budi sumnju, kritike i protivljenja. Pa iako u Latinskoj Americi kubanska revolucija i dalje mobilizira entuzijazam u društvenim pokretima i kod mnogih intelektualaca, u Europi je predmet kontroverzi. Ona je goruća tema koja antagonizira i dijeli. Stoga Ramonetova knjiga, iz usta njegova sugovornika, sugerira puno komplicirane istine koju je uputno čuti stajali na lijevim ili desnim ideološkim meridijanima. Ona je, prije svega, portret čovjeka, njegova mentalnog akta i životnog svjetonazora, a tek potom portret državnika.

... Nedavno je u izdanju Evro Booka objavljena knjiga Fidel Kastro - Moj život: Biografija u dva glasa koju potpisuje Ignasio Ramone, glavni urednik uglednog mesečnog časopisa Mond Diplomatik.U pitanju je uzbudljiva biografija Fidela Kastra, jednog od poslednjih velikih državnika i istinskih revolucionara, napisana na osnovu više od sto sati intervjua koje je autor obavio pred sam kraj ... FIDEL KASTRO - MOJ ŽIVOT: BIOGRAFIJA U DVA GLASA . Početna; Knjige; Beletristika; FIDEL KASTRO - MOJ ŽIVOT: BIOGRAFIJA U DVA GLASA Početna / Moja knjižara / Biografije i autobiografije / Fidel Kastro: Moj život - biografija u dva glasa.

... Fidel Castro: Moj život - biografija u dva glasa, Ramonet, Ignacio ID EK000321185.

POVEZANE KNJIGE