Bonsai – stručnjak za vrt

Bonsai – stručnjak za vrt - Squire, David | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Squire, David
DIMENZIJA
11,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Bonsai – stručnjak za vrt.pdf
ISBN
1044912466396

OPIS

Bonsai znači uzgoj stablašica u skupini – u plitkoj posudi. Orezivanjem grana, listova i izdanaka, kao i korijenja, potiče se da biljka ostane minijaturna te na izgleda kao stablašica koja raste u divljini. Riječ bonsai označava i jedninu i množinu i stoga se može primijeniti i na pojedinačnu biljku i na skupinu. Tradicionalno je bonsai označavao samo uzgoj otpornih, vanjskih stablašica, grmova i četinjača, otpornih na hladnoću tijekom cijele godine i na otvorenome, no u novije vrijeme novinu predstavlja uzgoj tropskih i suptropskih biljaka u kući, a tretiraju se na isti način kao i vanjski bonsai. Bonsai ne mora biti skup hobi, pa iako mnogi zaljubljenici počinju kupnjom već ustaljenog bonsaia u specijaliziranom rasadniku, može se podići i vlastite biljke iz sjemena i reznica te ih oblikovati kao bonsai. Isto je tako moguće biljku iz vrtnog centra pretvoriti u željeni bonsai. Bonsai je i umjetnost i umijeće. Mogu ga naučiti i vrtlari početnici te pretvoriti u svoj hobi koji pruža neizmjerno zadovoljstvo te mogućnost susretanja ljudi sličnih sklonosti u klubovima i na izložbama. U ovoj knjizi opremljenoj ilustracijama i savjetima korak po korak, pronaći ćete sve informacije za uzgoj, njegu i održavanje bonsaia, kroz poglavlja: – Bonsai stilovi – Alati i materijali – Komposti i sadnja – Sezonska njega – Orezivanje i ožičavanje – Zalijevanje i prihranjivanje – Podizanje novih biljaka – Štetnici i bolesti – A-Ž vanjski i kućni bonsai – Cvjetni, plodoviti i bambus bonsai – Bonsai na stijeni – Skupni i kaskadni – Vjetrometni bonsai

Squire, David 69,00 kn. Dodaj u košaricu. Veliko bonsai drvo je obično visoko oko 45 do 46 centimetara, dok je malo visine ispod 13 centimetara.

Broj strana: 80 Tegla za bonsai 20 cm OS 101586 26720240. 16.

POVEZANE KNJIGE