Priručnik za predsjednike i prinožnik za narod

Priručnik za predsjednike i prinožnik za narod - Krmpotić, Vesna | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
4,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Priručnik za predsjednike i prinožnik za narod.pdf
ISBN
3718396806692

OPIS

Da bi te pronašla prava priča (bajka, basna, legenda, anegdota), da bi ju čula, prepoznala, povela ju kući, da bi u njoj uživala – za to treba sedam živih života i devet neumornih ophoda oko matere Zemlje. Za to trebaju mnoge godine odricanja i raskoši, mnogi gradovi, podzemlja, samoće, gubici, mnogi taj očaj, i sumnja, i smutnja. Kad se osvoji pregršt takvih priča, to je kao da se osvoji čvrst, čist, nepropadljiv život. Meni su ove priče produbljenje slutnje, traženja, žrtve, obmane, zajednosti, ropstva, uzdanja, ljubavi, slobode, žudnje, vjere, hra-brosti, spokoja, smijeha, samospoznaje – one su šiknule oda-svud, iz mnoštvenoga ljudskog vremena i prostora, zagonetne od svoje ljepote i punine, i stoje – kako reče Ujević – »kao pružene ruke«. One govore jezikom tajnih znakova – obraćaju se mitu i poeziji od kojih smo suštinski sazdani. One te mogu ponijeti u naručju, kao da si im dijete ili nevjesta; možeš ih zagrliti, kao da si im majka ili razdragani prijatelj. Bilo da je naručje ili zagrljaj, to je uvijek upo-znavanje sa sobošću – s vlastitim duhom. Vesna Krmpotić

"Budi ti jedan dan kralj, i nauživaj se svega na čemu meni zavidiš". Sutradan povedoše Damokla u dvorac.

1.3.2 Zaslon aplikacija Zaslon aplikacija prikazuje ikone svih aplikacija instaliranih na računalu. Kad ikone aplikacija popune prvu stranicu, prelaze na drugu stranicu zaslona aplikacija, a s pomoću indikatora zaslona krećemo se sa stranice na stranicu. PRIRUČNIK ZA PRIJAVU ISPITA DRŽAVNE MATURE za kandidate koji su završili ili završavaju najmanje četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje školske godine 2018./2019.

POVEZANE KNJIGE