Peta strana svijeta

Peta strana svijeta - Boko, Jasen | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Boko, Jasen
DIMENZIJA
7,79 MB
NAZIV DATOTEKE
Peta strana svijeta.pdf
ISBN
5356979000673

OPIS

Svijet je i dalje pun nepoznatih i čudesnih mjesta na koja treba otići i ljudi koje tek treba sresti… Hvaleći neku knjigu, kritičari često vele da se ona guta u jednom dahu. Knjiga Jasena Boke Petastranasvijeta, naprotiv, čita se sporo, jer nije letak turističke agencije koja nudi putovanje plativo u sto rata, već je ukoričeno uskrsnuće već, barem u Hrvatskoj, pomalo zamrle putopisne forme. U ovoj knjizi svaka rečenica traži da na tren zatvorite oči, pa se izgubite negdje u masi više milijunskih gradova, ili na širokim i pustim bulevarima istoka, naoružani ruksakom i zdravom znatiželjom. Boko nudi svoj jug, svoj sjever, svoj istok i svoju petu stranu svijeta, onu koja se čini jedinom mogućom alternativom konzumentski zlovoljnom i mrzovoljnom zapadu. Ne nudi na slijepo, već na osnovu viđenog i proživljenog. A pri tom daje i informaciju i priču lokalnoga puka, i vrlo jasnu poruku tko je u tom velikom svijetu pozitivac, a tko negativac. Pa dok zajedno s njim hodate ulicama gradova o kojima niste stigli ni razmišljati, ćutite se kao aktivan sudionik, a ne puki promatrač. Peta strana svijeta se, zapravo, čita često, vazda nanovo. Bitno je da je na dohvat ruke i da podsjeća kako je uvijek vrijeme okačit kućne papuče o klin, sjesti u kakvo prometalo pa utažiti glad za novim i drugačijim. Putovati će se sto posto i prije nego netko smisli teleportaciju i to, sve mi se čini, s Jasenovom knjigom pod miškom. Putovati će se, jer se put vlastite pete strane svijeta putovati za života jednostavno mora! Siniša Pavić

Album je snimljen u rujnu 1990. godine u studiju "BLAP" (Sarajevo) i "LISINSKI" (Zagreb). Label and copyright: Goca Trzan & City Records d.o.o.Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na druge kanale!Music: lirycs:Arr:Vi... Peta strana svijeta (trans.The fifth side of the world) is the fifth studio album released by the ... Discover releases, reviews, credits, songs, and more about Merlin - Peta Strana Svijeta at Discogs.

Dok se približavam bakinoj i didinoj kući, prolazim pokraj duge šljunčane plaže i zapljuskuje me miris mora, zvuk cvrčaka i šum valova. Listen free to Dino Merlin - Peta Strana Svijeta (Harmonika, Šta Ti Značim Ja and more). 9 tracks (36:27).

POVEZANE KNJIGE