Živjeti da bi se pripovijedalo

Živjeti da bi se pripovijedalo - Marquez, Gabriel Garcia | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Marquez, Gabriel Garcia
DIMENZIJA
5,96 MB
NAZIV DATOTEKE
Živjeti da bi se pripovijedalo.pdf
ISBN
3016394503866

OPIS

‘Živjeti da bi se pripovijedalo’ vjerojatno je najočekivanija knjiga desetljeća koja donosi pregled i oživljava najvažnija razdoblja u životu Gabriela Garcíe Márqueza. U ovoj nadasve zanimljivoj priči kolumbijski nobelovac otkriva nam sjećanja iz svoga djetinjstva i mladenaštva u kojima se stvarao imaginarij iz kojega će proizići neke od temeljnih pripovijedaka i romana književnosti na španjolskom jeziku 20. stoljeća. Pred nama je životna priča Gabriela Garcíe Márqueza, njegova autobiografija u kojoj nam otkriva podrijetlo likova i pripovijesti koji žive u djelima kao što su ‘Sto godina samoće’, ‘Ljubav u doba kolere’, ‘Pukovniku nema tko pisati’ ili ‘Kronika najavljene smrti’. Time ovo djelo postaje vodič za čitanje kroz cjelokupan autorov opus, i nužan pratitelj koji će, nakon čitanja ove knjige, baciti novo svjetlo na nezaboravne odlomke njegove proze.

Mislili su da je to nešto nevažno. Odlučili su sami odrediti granice dobra i zla.

Markes: Živjeti da bi se pripovijedalo „Život nije ono što je čovek proživeo, već ono čega se seća i kako se seća da bi ga ispričao." (Gabrijel Garsija Markes, 1927- 2014) Osvrt: Živjeti da bi se pripovijedalo. Knjiga "Dalge" Refika Ličine donosi iz potmule dubine prošlosti pred današnjeg čitaoca jedan svijet koji više ne postoj/.

POVEZANE KNJIGE