Smrt u Veneciji

Smrt u Veneciji Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
8,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Smrt u Veneciji.pdf
ISBN
8577122167417

OPIS

SMRT U VENECIJI i druge priče Roman Smrt u Veneciji (1912.) njemačkog pripovjedača i esejista, dobitnika Nobelove nagrade za književnost (1929.) inspiriran je autentičnim događajima iz piščeva života.Fabula slijedi ostarjelog pisca Gustava von Aschenbacha koji se tijekom posjeta Veneciji platonski zaljubljuje u četrnaestogodišnjeg dječaka iznimne ljepote Tadzija. Aschenbach se sprva uvjerava da je njegov interes za dječaka estetske naravi, ali ubrzo postaje opsjednut njime. U Veneciji izbija epidemija kolere, on – iako svjestan opasnosti – ne želi otputovati te, na kraju, umire. Osim Smrti u Veneciji, ova knjiga sadrži i priče Klaun, Gladius Dei te Željezniča nesreća.

Inače je studirao glazbenu školu u Stockholmu, snimio je i nekoliko pop hitova koji su bili jako slušani u Japanu, tamo je i "Smrt u Veneciji" bio jako uspješan, a autori anime i manga proizvoda oponašali su njegovo lice u svojim radovima. 1971. godine „Smrt u Veneciji" je na filmsko platno prebacio italijanski reditelj Lukino Viskonti.

Morte a Venezia) je talijansko-francuski film iz 1971. kojeg je režirao Luchino Visconti.Glazba korištena u filmu je Mahlerova treća i peta simfonija a Dirk Bogarde je imao glavnu ulogu.

POVEZANE KNJIGE