Kretanje je djetetova radost

Kretanje je djetetova radost - Vučinić, Željka | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vučinić, Željka
DIMENZIJA
11,99 MB
NAZIV DATOTEKE
Kretanje je djetetova radost.pdf
ISBN
9923781321972

OPIS

Priručnik Kretanje je djetetova radost, autorice Željke Vučinić, dipl. defektologa-somatopeda, donosi ritam razvoja djeteta od rođenja do polaska u školu, s posebnim osvrtom na značaj razvoja i usavršavanja pokreta, odnosno motornih sposobnosti. Pokretom dijete otkriva okolinu, osvaja prostor. Usavršavajući motorne sposobnosti, ono postaje spretnije i samostalnije, stiče samopouzdanje i osobnu sigurnost. Uloga roditelja i odgajatelja je poticati djetetove pokrete, njihovu pravilnost. Potičući djetetov motorni razvoj, direktno utječemo na njegove intelektualne sposobnosti. U prvom dijelu knjige obrađen je opći razvoj sa specifičnostima razvojnih razdoblja, nepravilni položaji i odstupanja u motornom razvoju, razvoj govora i dječje emocije. Drugi dio sastoji se od stimulativnih motoričkih vježbi, koje su sistematizirane prema kronološkoj dobi, shematski prikazane i tekstualno opisane. Navedene vježbe nisu kruto pravilo, već je svaku vježbu moguće prilagoditi pojedinom djetetu, odnosno njegovim psihomotornim sposobnostima. Svaka vježba ili igra može se nadopuniti novim aktivnostima. Knjiga Kretanje je djetetova radost daje veliki broj odgovora na moguća pitanja koja proizlaze iz razumljivog neznanja ili neiskustva, kako roditelja tako i djelatnika drugih struka, koji u svom radu dolaze u kontakt s djecom.

Comments on: KRETANJE JE DJETETOVA RADOST Vrlo je vaţno znati kako se djeca predškolske dobi umaraju relativno brzo, pa je potrebno izmjenjivati rad s odmorom i obrnuto. TakoĊer, potrebno je mijenjati sadrţaje jer se djeca vrlo brzo zasite sliĉnih ili istih igara te pokreta.

Gibanje je uvek relativno (od riječi relacija - odnos). Kad kažemo da se tijelo giba, valja reći u odnosu na što.

POVEZANE KNJIGE