Mila i Zelenvila

Mila i Zelenvila - Friščić, Danko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Friščić, Danko
DIMENZIJA
4,34 MB
NAZIV DATOTEKE
Mila i Zelenvila.pdf
ISBN
1307279375517

OPIS

Mila i Zelenvila Mirela Holy i Danko Friščić upoznali su se još u prošlom tisućljeću, u školskim klupama zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost. Mirela je već tad pokazivala sklonost za pisanu riječ, ekologiju i modu, a Danko za fantastična, čudesna bića koja spašavaju svijet. Mirela je bila znatiželjna i voljela je učiti pa je upisala Filozofski fakultet i diplomirala etnologiju i komparativnu književnost, a potom magistrirala i doktorirala. Danko je odrastao s kistom u ruci, okružen umjetnicima, slikama i bojama (i s nekoliko kućnih ljubimaca) pa ga je logičan slijed događaja odveo na studij slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti. Mirela i Danko imaju još nešto zajedničko: vole raditi s mladima i prenositi im svoje znanje. Tako Mirela danas predaje komunikologiju – poučava studente kako ljudi trebaju razgovarati i komunicirati na Sveučilištu Vern, no i dalje se strastveno bori za zaštitu prirode i obnovljive izvore energije, a Danko je profesor slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti i mašta o putovanju u svemir. Mirela je napisala ovu poučnu slikovnicu koja govori o jednoj vrlo važnoj temi – o zaštiti prirode i očuvanju okoliša te o odnosu modernih tehnologija i današnjeg društva iz perspektive petogodišnje djevojčice Mile, a Danko ju je oslikao svojim jedinstvenim rukopisom i živopisnim bajkovitim ilustracijama.

- Zagreb : V.B.Z., 2020. [DJEČJI KUTAK 🧚] "I tako je Mila krenula u potragu za Zelenvilom.Lu... ckasta tetka, mamina sestra, priskočila joj je u pomoć.

1202: Križarska opsada Zadra - slikovnic a 125,00 kn . U košaricu Božićna tišina 96,00 kn .

POVEZANE KNJIGE