Inteligencija

Inteligencija - Osho | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Osho
DIMENZIJA
8,88 MB
NAZIV DATOTEKE
Inteligencija.pdf
ISBN
4127832735311

OPIS

Inteligencija Inteligencija kreativni odgovor na sadašnjost Uvidi u nov način življenja U knjizi Inteligencija Osho pobija uobičajeno shvaćanje kako je uvježbavanje intelekta najbolji način razvoja inteligencije. Um je logičan, govori Osho, inteligencija je paradoksalna. Um rastavlja stvari kako bi otkrio način na koji funkcioniraju, dok ih inteligencija sastavlja da vidi kako funkcioniraju kao cjelina. Osho tvrdi da dolazi do neravnoteže kad naši obrazovni sustavi stavljaju prevelik naglasak na razvoj uma te da zbog toga pate i društvo i pojedinac. Samo inteligencijom možemo kreativno odgovoriti na izazove svijeta koji se stalno mijenja. Serija knjiga Uvidi u novi način života nastoji rasvijetliti uvjerenja i stavove koji sprječavaju pojedince da budu istinski svoji. Tekst je vješta mješavina suosjećanja i humora te potiče čitatelje na suočavanje s onime što bi radije htjeli izbjeći, jer je jedino to ključ istinskog uvida i snage. Istraživanjem razlika između uma i inteligencije, ova knjiga potiče čitatelje da budu svjesniji načina na koji prilaze problemima – logički, emocionalno i praktično kao i načina– na koji će ih riješiti. Oshov rad potiče čitatelje na analizu i oslobađanje od nametnutih uvjetovanja, sustava vjerovanja i predrasuda koje ograničavaju njihovu sposobnost da iskuse život u svom njegovu bogatstvu. Londonski Sunday Times opisao je Osha kao jednog od “1000 najznačajnijih ljudi 20. stoljeća, a američki spisatelj Tom Robbins kao “najopasnijeg čovjeka nakon Isusa Krista”.

Drugim riječima, egoizam, prepuštanje strastima i nagonima, neosjetljivost za druge ljude, materijalistički ­sustav vrijednosti smatra se, s aspekta evolucije čovjeka, suprotnim istinskoj prirodi ... Fluidna inteligencija predstavlja one sposobnosti koje su u većoj mjeri biološki određene. Kristalizirana pak predstavlja znanja, vještine i sposobnosti koje pojedinac razvije tijekom života - Inteligencija je kompleksna, ne smijemo je suviše jednostavno shvatiti.

da se mogu snalaziti u novim prilikama, učiti nove koncepte, donositi zaključke, razumjeti prirodni jezik, raspoznavati prizore i dr. Naziv se također rabi za ... Emocionalna inteligencija je najbitniji preduvjet poslovnog i osobnog razvoja Emocionalna inteligencija je vještina koja može biti razvijena brzo i efikasno Trening emocionalne inteligencije je nužan alat u korporativnom svijetu Više od emocionalnoj inteligenciji doznajte od autora knjige Neboder života ... Inteligencija je tek potencijal, a ne potpuno razvijena sposobnost ( dakle urođeni talenat koji tijekom života "brusimo" iskustvom i učenjem).

POVEZANE KNJIGE