Institucije, institucionalne promjene i ekonomska uspješnost

Institucije, institucionalne promjene i ekonomska uspješnost - North, Douglass C. | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
North, Douglass C.
DIMENZIJA
8,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Institucije, institucionalne promjene i ekonomska uspješnost.pdf
ISBN
7134866016648

OPIS

Nobelovac Douglass C. North na originalan način pokazuje mogućnosti ekonomskog pristupa u interpretaciji institucionalne promjene i njezina utjecaja na uspješnost nacionalne ekonomije. Uključivanje institucionalne analize u ekonomsku povijest zasigurno detektira moguće promjene u cilju poboljšanja uspješnosti nacionalnih ekonomija. Dakako, u tome postoje neformalna i formalna ograničenja od tradicionalizma do organizacijskih blokada, što opterećuje institucionalnu međuzavisnost raznih organizacijskih modela. Rezultat toga su usporeni procesi i nazadovanje. Kako im doskočiti u usporedbi sa institucionalnim modelima koji te kočnice nemaju.

SVEUČILIŠTE U ZAGREBU . Trg Republike Hrvatske 14.

Njihov učinak može biti u pozitivnom ili u negativnom smjeru, ovisno o tome kojim se ciljem definira. Za ispitivanje razine institucionalnoga razvitka set pokazatelja kojima se koristi u analizama koristan je za usporedbu, jer se zasniva na metodološki ... Institucionalne promjene i dugoročni ekonomski rast se vjerovatno najvažnije kompo- ...

POVEZANE KNJIGE