Deset lekcija za svijet poslije pandemije

Deset lekcija za svijet poslije pandemije - Zakaria,Fareed | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zakaria,Fareed
DIMENZIJA
11,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Deset lekcija za svijet poslije pandemije.pdf
ISBN
6022609415628

OPIS

Deset lekcija za svijet poslije pandemije Fareeda Zakarije, uglednog novinara CNN-a, nije puki žurnalistički osvrt na najveću krizu s kojom se čovječanstvo suočilo nakon Drugog svjetskog rata. Knjiga nastala u jeku pandemije, Deset lekcija može se doimati kao ogledni primjer hitre novinarske reakcije, što svakako jest, ali je i znatno više od toga. Zakarijina erudicija, analitičnost i kritičnost kada je riječ o globalnim političkim i ekonomskim kretanjima osobine su koje se očekuju od autora svjetskoga glasa, ali posebno su impresivne njegova upućenost u medicinu te jednostavnost i jasnoća s kojima je opisao genezu pandemije. S virusima živimo od pamtivijeka na ovom opasnom svijetu i oni doista nisu jedina i najstrašnija prijetnja. Zakaria upozorava i na populizam, klimatske promjene, neizvjesnosti digitalne epohe, američko-kinesko suparništvo… U svojih Deset lekcija za svijet poslije pandemije osvrće se i na vječnu dvojbu između državnog intervencionizma i slobodnog tržišta. Prema Zakariji, ta dvojba nije ideološke, već praktične naravi. Postoje situacije u kojima je državni intervencionizam poželjan i nužan, a takva je upravo pandemijska kriza, a postoje i razdoblja kada tržištu valja dopustiti da generira rast. Te i slične dvojbe okovane su dogmama i ukupna je slika svijeta u Deset lekcija za svijet poslije pandemije mračna, možda i zastrašujuća, ali Zakaria nas podsjeća – s nimalo patosa – da ima nade, da smo kao ljudska vrsta još uvijek sposobni za podvige, da racionalni i moralni imperativi nisu spustili svoje zastave jer, kako kaže deseta lekcija: “Katkada su najveći realisti – idealisti.”

Itekako je živo, samo što ga sve manje ima u novinama. Zato su tu knjige poput "Deset lekcija za svijet poslije pandemije" Fareeda Zakarije, CNN-ova urednika i voditelja showa GPS (Global Public Sqaure) te pisca nekoliko ... „Deset lekcija za svijet poslije pandemije" Fareeda Zakarije, uglednog novinara CNN-a, može se doimati kao ogledni primjer hitre novinarske reakcije, što svakako jest, ali je i znatno više od toga.

Knjiga nastala u jeku pandemije, Deset lekcija može se doimati kao ogledni primjer hitre novinarske reakcije, što svakako jest, ali je i znatno ... Knjigu novinara CNN-a Fareeda Zakarije 'Deset lekcija za svijet poslije pandemije' u kojoj predviđa prirodu postpandemijskog svijeta i njegove političke, socijalne, tehnološke i ekonomske posljedice, objavila je izdavačka kuća Fraktura. Zakaria u knjizi (320 str.) kroz deset poučnih 'lekcija' analizira ubrzavanje prirodnih i bioloških rizika, ... Posegnuvši za Deset lekcija, ne samo da ćemo naučiti mnogo o tome kako suvremeni svijet funkcionira te u kojem će se svijetu možda nastaviti razvijati, već ćemo, kao i uz svaku doista dobru knjigu, naučiti nešto novo o sebi.

POVEZANE KNJIGE