Zbogom djevojčice

Zbogom djevojčice - Šur Puhlovski, Marina | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šur Puhlovski, Marina
DIMENZIJA
11,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Zbogom djevojčice.pdf
ISBN
1067068336548

OPIS

Marina Šur Puhlovski ponovno zapanjuje snagom uvida u ljudsku psihu – u tabu temu dječje seksualnosti i zaljubljenosti djevojčica, s osjećajem za najsitnije detalje i situacije. Sofija Kralj, protagonistica i četiri prethodna romana (Nesanica, Ljubav, Igrač, Divljakuša) pripovijeda o djetinjstvu, mladosti, o seksualnom i duhovnom odrastanju, bolnim spoznajama o različitosti ljudskih naravi, te društvenim i sudbinskim uvjetovanostima. Šezdesete su godine prošlog stoljeća, vrijeme poratne oskudice, uspostavljanja nove socijalističke vlasti, društveni i privatni odnosi su pod prismotrom. Djevojčica pokušava sklopiti čvrsta ženska prijateljstva, ali bitna joj je zapravo samo jedna djevojčica, Nataša. Usprkos naizgled snažnom zajedništvu, već u vrtićkoj dobi počinju nesuglasice i nerazumijevanja. Potom izranjaju prizori grupnih erotskih igri u kojima djevojčice iz kvarta nisu ni svjesne da su otkrile vlastitu seksualnost… Erotska imaginacija isprepliće se sa željom za pisanjem kao svrhom života i pozivom, ali i bezuvjetnom ljubavlju majke koju narušava očev alkoholizam i bolest, te turobna svakodnevica puna proturječja. Kao i ostale knjige Marine Šur Puhlovski i ova fikcionalizira individualno i obiteljsko sjećanje, ali u dubljim slojevima unutarnja i vanjska događanja nadrastaju privatno i poprimaju univerzalna ljudska značenja.

24. veljače 2016 Piše Zadovoljna Slika nije dostupna Iako su nam do sada ulošci bili najbolji saveznici za menstruaciju, vrijeme je za promjene koje pozdravljamo s veseljem.

MARC zapis - ID: 128201 ... Roman "Zbogom, djevojčice" Marine Šur Puhlovski posvećen djetinjstvu autoričine heroine Sofije Kralj Zbogom, djevojčice Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE