Zbogom djevojčice

Zbogom djevojčice - Šur Puhlovski, Marina | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šur Puhlovski, Marina
DIMENZIJA
7,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Zbogom djevojčice.pdf
ISBN
4393415107177

OPIS

Marina Šur Puhlovski ponovno zapanjuje snagom uvida u ljudsku psihu – u tabu temu dječje seksualnosti i zaljubljenosti djevojčica, s osjećajem za najsitnije detalje i situacije. Sofija Kralj, protagonistica i četiri prethodna romana (Nesanica, Ljubav, Igrač, Divljakuša) pripovijeda o djetinjstvu, mladosti, o seksualnom i duhovnom odrastanju, bolnim spoznajama o različitosti ljudskih naravi, te društvenim i sudbinskim uvjetovanostima. Šezdesete su godine prošlog stoljeća, vrijeme poratne oskudice, uspostavljanja nove socijalističke vlasti, društveni i privatni odnosi su pod prismotrom. Djevojčica pokušava sklopiti čvrsta ženska prijateljstva, ali bitna joj je zapravo samo jedna djevojčica, Nataša. Usprkos naizgled snažnom zajedništvu, već u vrtićkoj dobi počinju nesuglasice i nerazumijevanja. Potom izranjaju prizori grupnih erotskih igri u kojima djevojčice iz kvarta nisu ni svjesne da su otkrile vlastitu seksualnost… Erotska imaginacija isprepliće se sa željom za pisanjem kao svrhom života i pozivom, ali i bezuvjetnom ljubavlju majke koju narušava očev alkoholizam i bolest, te turobna svakodnevica puna proturječja. Kao i ostale knjige Marine Šur Puhlovski i ova fikcionalizira individualno i obiteljsko sjećanje, ali u dubljim slojevima unutarnja i vanjska događanja nadrastaju privatno i poprimaju univerzalna ljudska značenja.

U zemlji plemenitih ljudi. Hrvoje Rupčić ... Dvije djevojčice preminule su na licu mjesta, dok je treća preminula nekoliko dana kasnije u bolnici.

Proza. Knjigu možete kupiti u svim boljim knjižarama u Hrvatskoj, ali ne i u Booksi jer Booksa ne prodaje knjige, izuzev vlastitih izdanja. Zbogom djevojčice - Marina Šur Puhlovski ponovno zapanjuje snagom uvida u ljudsku psihu - u tabu temu dječje seksualnosti i zaljubljenosti djevojčica, s osjećajem za najsitnije detalje i situacije.

POVEZANE KNJIGE