Početak zrelosti

Početak zrelosti - Matijašević, Irena | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matijašević, Irena
DIMENZIJA
6,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Početak zrelosti.pdf
ISBN
5871575254857

OPIS

Početak zrelosti Irene Matijašević je knjiga o pisanju, o ja koje piše, o ja koje se profilira u pismu, o profilaciji koja traje koliko i tekst, čije su granice meke, ali napete, kao površina vode.Bilo da se lirski subjekt ljubavno obraća ili osvrće prema drugom, bilo da raščlanjuje svijet unutra i svijet izvana, bilo da se pod rebrima svog teksta napipava bılo drugih tekstova, imenuju književni sugovornici i dotiče svojim jezikom njihov svijet, ovo pisanje proizlazi uvijek iz srca koje peče i udara, ono je prije svega noćni rad, napuštanje dnevnih gurua, grozničava potraga za vlastitim glasom, za autentičnim ritmom – svima treba biti pjesma stetoskopija, kako stoji u stihu.Jasna je, dakle, terapeutska vrijednost pisanja, gdje jezik rasterećuje i oslobađa od emotivnog razaranja. Pjesme rekonstruiraju krhotine, fragmente događaja, postaju plašt pamćenja, ritmiziran govor, bilješka koju usmjerava njezina poetska funkcija.Čitatelj je pritom priveden, pozvan u prisan odnos, uveden u razgovor, jer ova se poezija ne distancira – bitna čežnja ovog pisma je pozivanje na suučesništvo.

Razlike između promatranih godina i težinskih kategorija analizirane su jednosmjernom analizom varijance (one-way ANOVA) uz korištenje Fisher-ovog LSD testa, povezanost iskustva i zrelosti analizirana je ... Za one najmlađe to je početak putovanja koje će pamtiti kao najljepše u životu, a za vas malo starije jedan skalin više ka zrelosti i znanju. Prošla školska godina obilježena je posebnim okolnostima pod kojima smo se svi morali naučiti živjeti, a za vas je to značilo potpuno novi način učenja i rada, u vašim domovima daleko od ... Početna Početak projekta EuroCC.

Više desetaka emotivnih zapisa podijeljeno je u nekoliko cjelina, Opće mjesto, Mrak i svjetlo, Laka noć, Pomrčina sunca, Mediteran ... Nedavno je objavljena nova knjiga suvremene hrvatske pjesnikinje Irene Matijašević - Početak zrelosti, u izvrsnoj opremi, u tvrdom uvezu. Više desetaka emotivnih zapisa podijeljeno je u nekoliko cjelina, Opće mjesto, Mrak i svjetlo,Laka noć, Pomrčina sunca, Mediteran, Credo.

POVEZANE KNJIGE