O estetici,učenosti i knjigama

O estetici,učenosti i knjigama - Schopenhauer, Arthur | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schopenhauer, Arthur
DIMENZIJA
3,79 MB
NAZIV DATOTEKE
O estetici,učenosti i knjigama.pdf
ISBN
9494082348278

OPIS

U ovdje odabranim esejima Arthura Shopenhauera pronalazimo njegova razmišljanja o estetici, lijepom, učenosti, pisanju, stihu. Čitanju, knjigama, jeziku, riječima i obrazovanju. Svakoj temi Schopenhauer pristupa originalno i pruža nam svoje dragocjene uvide. Djecu treba obrazovati, ne na umjetan način gdje se kroz poduku prvo stječu pojmovi koji se kasnije potvrđuju kroz iskustvo, nego da intuitivno opažanje prethodi pojmu. Ona trebaju oblikovati pojmove koji su u skladu sa stvarnim svijetom. Zrelost znanja pojedinac postiže onda kada može svaki svoj intuitivni opažaj obuhvatiti ispravnim pojmom.

U korpu ... U maju mesecu ćemo otvoriti prvu diskusiju koja će se ticati estetike. Zamisao je da ih bude više u budućnosti, i svaka će biti karakteristična po tome što će gostovati studenti sa drugih odeljenja, ili fakulteta, u zavisnosti od teme.

Riječ je grčkog porijekla.. Mislioci i mudraci su milenijima razmišljali o ljepoti i umjetnosti, ali predmet je formalno istaknut kao nezavisna filozofska disciplina u 18.

POVEZANE KNJIGE