Vidimo se na osmrtnici

Vidimo se na osmrtnici - Boršić, Ivan | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Boršić, Ivan
DIMENZIJA
11,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Vidimo se na osmrtnici.pdf
ISBN
6415565344385

OPIS

Mediji su ih proglasili najbrutalnijom bandom pljačkaša u Hrvatskoj povijesti, godinama su izmicali najelitnijim policijskim inspektorima i tajnim agentima koji su neumorno slijedili njihov krvavi trag, a onda je jedno plaćeno ubojstvo označilo početak njihovog kraja. Njihov vođa, iako je za policiju i tajne službe bio državni neprijatelj broj 1, za razliku od svojih krvoločnih suradnika, nikada nije izgubio svoju ljudsku stranu. On nije htio novac pod svaku cijenu i nije smatrao da je krvava osveta jedina prava zadovoljština pa je u datom trenutku, umjesto da okrene glavu i pusti svoje suradnike da nastave svoj krvavi niz, odlučio napraviti bolan potez, svjestan da će to i njemu doći na naplatu… S tim je poslao besmrtnu poruku sadašnjim i budućim generacijama da nikad nije kasno ostaviti tamu iza sebe i okrenuti se prema svjetlu. Autor ove knjige je bio krunski svjedok u suđenju za pljačku Fine u kojoj su 2005. godine u središtu Zagreba na brutalan način ubijena dvojica zaštitara, a sudionici pljačke su sedam godina izmicali licu pravde. O ovoj krađi, kao i drugim kriminallnim radnjama koje je organizirao ili u njima sudjelovao, ubojstvima iz osvete, kriminalnom miljeu u kojem se kretao te detaljima iz svog privatnog života on piše na neposredan način, dajući čitateljima uvid u ono o čemu se može čitati samo u crnoj kronici. Na kraju knjige stoji zabilješka da je to kraj prvog dijela, tako da je za očekivati da će autor objaviti i njen nastavak.

Vidimo se na osmrtnici), autora Aleksandra Kneževića i Vojislava Tufegdžića, koji je bio prvo sveobuhvatno izvješće o mafiji pod režimom Slobodana Miloševića. Spasić: Tako smo mi to radili za vrijeme Jugoslavije. Bolje da se pokrijemo ušima i krenemo put Madagaskara, Laosa, Kambodže ili Nigerije gdje eventualno još možemo naići na pristojne primjerke MiGova-21, ako nam je već i LanceR preskup.

Sprega politike i kriminala dolazi do vrhunca početkom novog milenija. U gradu se tako događaju i neka ubojstva koja su zaintrigirala i širu međunarodnu javnost. BORŠIĆ, Ivan Vidimo se na osmrtnici : šokantna istinita priča / [Ivan Boršić].

POVEZANE KNJIGE