Postanak svijeta

Postanak svijeta - Christian, David | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Christian, David
DIMENZIJA
4,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Postanak svijeta.pdf
ISBN
6077368938049

OPIS

David Christian, američki povjesničar koji živi u Australiji te je jedan od osnivača Projekta o velikoj povijesti, u knjizi Postanak svijeta obrađuje veliku povijest svega − od Velikog praska do prvih zvijezda, našega Sunčevog sustava, života na Zemlji, dinosaura, Homo sapiensa, poljoprivrede, ledenog doba, carstava, fosilnih goriva, slijetanja na Mjesec i globalizacije. I svega onoga što je potom uslijedilo „Već dugo sam obožavatelj Davida Christiana. U Postanku svijeta vješto povezuje dokaze i predviđanja mnogih znanstvenih disciplina u jedinstvenu, pristupačnu povijesnu priču.“ – BILL GATES „U Postanku svijeta David Christian pronašao je fenomenalan način kako da, koristeći povijest, posložimo kompletno naše znanje o cijelom svijetu. To je čudesno ostvarenje.“ – CARLO ROVELLI, AUTOR KNJIGA SEVEN BRIEF LESSONS ON PHYSICS I THE ORDER OF TIME „Vrhunski način da sagledamo naše razumijevanje postanka svemira, Sunčeva sustava, oceana, planina i minerala, cjelokupnog života na Zemlji te dinamičnog uspona ljudske kulture i čovjekovih postignuća. Sve to na tek nešto više od 250 stranica zadivljujućeg štiva, u kojem autor isprepleće dokaze iz znanosti, umjetnosti i humanizma.“ – SIR KEN ROBINSON, NASTAVNIK I AUTOR KNJIGE THE ELEMENT „Izvanredna knjiga koja stavlja nas, samodopadne ljude, na odgovarajuće mjesto u kozmosu, a ujedno objašnjava zašto je priča o ljudskoj kulturi i znanju – što Christian naziva kolektivnim učenjem – bitna za razumijevanje našega postojećeg svijeta i oblikovanje budućnosti.“ – MERRY WIESNER-HANKS, POVJESNIČARKA SA SVEUČILIŠTA WISCONSIN-MILWAUKEE

Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn; Hrvatski naziv »Postanak« prevodi grčki i latinski Genesis, a označuje da se u ovoj knjizi govori o postanku svijeta i čovjeka, te o prapovijesti izraelskog naroda. Hebrejski naziv Berešit znači »u početku«, a to je prva riječ hebrejskoga teksta ove knjige. strukture koje se javljaju u opisu stvaranja svijeta.

Čovjek ima ulogu namjesnika na Zemlji, povjerenika koji treba pozitivno i stvaralački djelovati na Zemlji i, putem Božanskog duha koji je u ... Stvaranje svijeta i čovjeka u njemu je veličanstveno djelo Bo-žije sa određenom svrhom i smislom.U Kur`anu se čovjeku daje izuzetno značajno mjesto među svim živim bićima, ako ne i glav­no. Čovjek ima ulogu namjesnika na zemlji, povjerenika koji treba da pozitivno i stvaralački djeluje na zemlji i da putem božanskog duha koji je u ... U POČETKU - STVARANJEJednom prilikom Luka nije poslušao svoga oca i ušuljao se u profesorov laboratorij pogledati njegovoj najnoviji izum, gdje mu se dogodil... Postanak svijeta u Bibliji je za njih "alegorija", ali zato doslovno shvaćaju to da je Biblija sveta knjiga i spaljivanje iste za njih je zastrašujuće svetogrđe.

POVEZANE KNJIGE