Patologija

Patologija - Jukić, Stanko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jukić, Stanko
DIMENZIJA
9,38 MB
NAZIV DATOTEKE
Patologija.pdf
ISBN
8571742393049

OPIS

Za studente viših medicinskih škola Ovo, četvrto, izdanje udžbenika za više medicinske škole autori su nadopunili novim spoznajama, kao što su imunopatologija i molekularna patologija, a dodana su i neka nova poglavlja. Osim toga izdanje je nadopunjeno Kazalom i određivanjem pojmova kako bi se studenti lakše snalazili i učinkovitije koristili udžbenik. Udžbenik je podijeljen na opću patologiju i specijalnu patologiju. Dio, koji se odnosio na Histološku tehniku izostavljen je jer je studentima pristupačno posebno izdanje o tim problemima. Kao model za određene nadopune autor je koristio knjigu prof. dr. sc. Ivana Damjanova. Knjiga je ilustrirana crtežima, fotografijama i grafikonima.

Administracija Citologije: 052/376-786 Izdavanje nalaza: od 10-11 i 13-14 Opis. Udžbenik Patologija i patofiziologija za učenike medicinskih škola u petnaest poglavlja obrađuje opću patologiju i opću patofiziologiju te neka patološka stanja koja pripadaju području specijalne patologije i patofiziologije, no samo kao primjere koji mogu poslužiti za bolje razumijevanje općih pojava. Nastava se odvija s malim grupama studenata što osigurava kvalitetno izvođenje praktične nastave.

Telefonski brojevi: 043/279-113 043/279-287. E-mail: [email protected] Patofiziologija (patološka fiziologija) je znanost koja proučava uzroke (), mehanizme nastanka (), tijek i posljedice patoloških promjena u bolesnom organizmu..

POVEZANE KNJIGE