PONS glagoli u tren oka talijanski

PONS glagoli u tren oka talijanski PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
5,17 MB
NAZIV DATOTEKE
PONS glagoli u tren oka talijanski.pdf
ISBN
5586709940015

OPIS

U savitljivim plastificiranim tablicama možete naći najvažnije oblike pravilnih, pomoćnih i najčešćih nepravilnih glagola u talijanskom jeziku, s odgovarajućim objašnjenjima. Jednostavno, na osnovi primjera iz prakse, objašnjena su i pravila tvorbe različitih glagolskih vremena u talijanskom jeziku. Glagolske tablice sastoje se od šest plastificiranih stranica formata A4 koje se mogu lako preklapati. Zahvaljujući perforaciji, možete ih umetnuti i u fascikl.

U Hrvatskoj izdaje udžbenike za osnovnu i srednju školu te PONS tečajeve stranih jezika. Također izdaje i zastupa časopis za mlade istraživače i pustolove National Geographic Junior po licenci američkog časopisa National Geographic Kids. rječnici / gramatike / strani jezici.

Prezent glagola na -ire prve skupine (većina glagola na -ire pripada ovoj skupini!!) tvori se ovako: prvo odbacimo nastavak -ire zatim na osnovu koju smo dobili dodajemo sljedeće nastavke: Jednina -o -i -e Množina -iamo… U hrvatskom jeziku, povratne glagole prepoznajemo po povratnoj zamjenici se, koja se kroz konjugaciju ne mijenja i dio je glagola. Primjer: oblačiti se: oblačim se, oblačiš se, oblači se…; češljati se: …češljamo se, češljate se, češljaju se.

POVEZANE KNJIGE