Ti si ovdje

Ti si ovdje - Hanh, Thich | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hanh, Thich
DIMENZIJA
6,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Ti si ovdje.pdf
ISBN
9494855551131

OPIS

Ovu knjigu možete smatrati proširenom vođenom meditacijom, tradicijskim oblikom pouke u kojoj učitelj vodi učenika stazom mudrosti, a učitelj od kojeg ovoj knjizi izravno primate nauk, jedan je od najvažnijih budističkih učitelja našega vremena. Thich Nhat Hanh pokazuje nam kako nas put usmjerene svjesnosti i spoznaje može probuditi iz stanja učmale zaokupljenosti sobom, iscijeliti emotivne rane i poboljšati odnos s drugima, povezati nas s ljubavlju i čuđenjem za ovaj predivan svemir u kojem živimo te nam, napokon, pomoći da sasvim izbjegnemo okove rođenja i smrti. Iako to uvijek iznova otkrivamo već 2500 godina, zadivljuje da možemo jednim jedinim dahom možemo započeti veoma dalek i predivan put.

Čitanje svetog Evanđelja po Marku. U ono vrijeme: Propovijedao je Ivan: »Nakon mene dolazi jači od mene.

Baš naprotiv, napravit ćeš od života zavrzlamu, postat… Željko, ajde ti dođi do nas, čim vidi da smo ga zvali, odmah će nas nazvati i ti si za deset minuta kod njega! Boris Gašpar je Cigin poslovođa u Luci Ploče i njegov poziv vrlo često znači „promjenu smjene na poslu" i obvezu da se hitno uputi u Ploče nešto odraditi na nekom od strojeva. 'U prvi mah nisam bio siguran da si ti, pošto si obično sređena, našminkana, a ovdje si u kućnom aranžmanu. Je zbilja, doma smo doma! Uživaj što god da radiš', poručio je Minei jedan obožavatelj. Da si barem sada ovdje ali vise nisi tu, tebe nema ali barem sjecanja mi ostaju, to drzim sve u sebi, sebi ne dam priliku da se sa tim suocim, da prihvatim cinjenicu.

POVEZANE KNJIGE