Olive Kitteridge

Olive Kitteridge - Strout, Elizabeth | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Strout, Elizabeth
DIMENZIJA
3,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Olive Kitteridge.pdf
ISBN
3511477848737

OPIS

U Crosbyju, obalnom gradiću u državi Maine, u životu umirovljene učiteljice Olive Kitteridge i ljudi koji je okružuju događa se sve ono što živote čini tako lijepima i tako strašnima. Zajedljiva, ironična, istodobno nemilosrdno iskrena i duboko empatična Olive primjećuje promjene i užasava ih se, ali ih ponekad i ne prepoznaje… Svi oni nose se sa svojim životima, a u njihovim sudbinama zrcali se i mikrosvemir malograđanskog života, od tračeva i uskogrudnosti preko svakodnevnih tragedija do velikih emocija: želje, očaja, ljubomore, nade i – ljubavi. Elizabeth Strout izgradila je roman Olive Kitteridge kao niz priča povezanih nezaboravnim likom: živopisnom, nadasve kompliciranom Olive. Po ovom djelu snimljena je i nagrađivana serija u produkciji HBO-a u kojoj glume Frances McDormand, Richard Jenkins i Bill Murray. Svijetu junakinje koja joj je donijela svjetsku slavu Elizabeth Strout vratila se u jednako sjajnom romanu Olive, iznova. Knjiga je Pulitzerom nagrađeno remek-djelo koje je osvojilo čitatelje diljem svijeta.

New York Times Bestseller Olive Kitteridge is a misanthropic and strict, but well-meaning, retired schoolteacher who lives in the fictional seaside town of Crosby, Maine. She is married to Henry Kitteridge, a kind, considerate man who runs a pharmacy downtown, and has a troubled son named Christopher, who grows up to be a podiatrist.

Kao pojavi, nedostaje joj sve ono što žene, svih dobi, ponekad koriste kako bi bile simpatične, ako im karakter već nije osobito ugodan. The book "Olive Kitteridge" is a collection of 13 short stories. Olive is the primary character in about half the stories and peripheral to the story in the other half, sometimes playing a major role, sometimes barely a presence at all.

POVEZANE KNJIGE