Porijeklo perspektive

Porijeklo perspektive - Damisch, Hubert | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Damisch, Hubert
DIMENZIJA
5,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Porijeklo perspektive.pdf
ISBN
8789237692260

OPIS

Ova se knjiga rodila iz nestrpljenja. Iz dvostrukoga nestrpljenja, a tragove ćemo mu primijetiti tu i tamo, jer ih često nisam znao niti htio izbrisati. Bilo da sam žalio što jedna tako visoko spekulativna problematika kao što je perspektiva – ona koju koriste slikari, perspectiva artificialis, različita od tradicionalne, antičke i srednjovjekovne optike, kakva je perspectiva zvana naturalis – nije, osim uz rijetke iznimke, potaknula druga do često vrlo učenjačka, čak i eruditska istraživanja (i već zbog tog razloga dragocjena, nužna), ali koja nisu uspjela potaknuti neku relevantnu filozofsku raspravu. Bilo da sam ustanovio kako su u tekstovima svih vrsta i stilova koji su dali prostora pitanju perspektive, ili perspektivi kao pitanju, dogmatizam, opća mjesta, predrasude, i, još gore od toga, naglost u zaključivanju, u pravilu prevladavali nad zahtjevima znanja i razmišljanja. A sve to bilo je to izvjesnije – barem sam ja tako prosuđivao – što bi analiza, ili ono što je na nju nalikovalo, bila više u službi nekoga određenoga i radikalnoga kritičkog projekta.

Senzacionalno otkriće tima Dragana Primorca: Hrvati nisu Slaveni nego stari Balkanci. ...

Kod cjepiva koja koriste povijesne linije ljudskih fetalnih stanica postoji razlika između onih koji ih koriste samo za prethodno testiranje, kao što su Pfizer i Moderna, i onih koji ih ... Kontakti Grada Rijeke. Adresa: Korzo 16, 51000 Rijeka Telefon: +385 51 209 333 Faks: +385 51 209 334 Popis svih kontakata u gradu Porta Grada Rijeke, Korzo 16: tel: 209 508 Porta Grada Rijeke: Titov trg 3, tel 209 314 Pisarnica (šalter-sala; rad sa strankama za sva upravna tijela Grada Rijeke) Adresa: Titov trg 3, 51000 Rijeka Radno vrijeme: Ponedjeljak - Petak; 8.30 - 15.30 sati Jedan od forumasa me je preko PP pitao za porijeklo jednog roda.

POVEZANE KNJIGE