Sabrani romani – S. Drakulić

Sabrani romani – S. Drakulić - Drakulić, Slavenka | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Drakulić, Slavenka
DIMENZIJA
3,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Sabrani romani – S. Drakulić.pdf
ISBN
6849800066166

OPIS

“Hologrami straha”, “Mramorna koža”, “Božanska glad” i “Kao da me nema” – četiri su romana poznate hrvatske spisateljice, koja su objedinjena ovim izdanjem “Profila” u okviru “Biblioteke sabranih i izabranih djela”. U svim navedenim djelima središnja tema je žensko tijelo koje autorica sagledava u različitim perspektivama – od bolesti i silovanja kao krajnjih oblika gubitka kontrole nad vlastitim tijelom do ljubavne strasti i kanibalizma kao “opasnih” načina spoznavanja vlastite tjelesnosti.

U prvoj knjizi, tiskanoj prošle godine, objavljena su četiri romana Slavenke Drakulić (Hologrami straha, Mramorna koža, Božanska glad, Kao da me nema)... Stvaralaštvo. Pored mnogih priča i eseja, Slavenka Drakulić objavila je šest romana i pet publicističkih knjiga, koje su prevedene na više od dvadeset europskih i svjetskih jezika.Uz povremene boravke u inozemstvu, od kraja 1960-ih živi i radi u Zagrebu, te je dio njezina spisateljskog rada posvećen zagrebačkim temama, dok se u cjelini za njezin opus može kazati da je vezan uz ... Ljubavni romani; Krimići, trileri; Antologije domaće; Antologije strane; Avantura; ...

Gradimir Radivojević . Balkanski bolero ... Književnica i novinarka Slavenka Drakulić se s trideset godina zbog bolesti našla u situaciji da se brine o svom tijelu kao 60-godišnjakinja.

POVEZANE KNJIGE