Spiritisti

Spiritisti - Benson, Robert Hugh | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benson, Robert Hugh
DIMENZIJA
12,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Spiritisti.pdf
ISBN
7512631845332

OPIS

Laurie Bexter, mladi odvjetnik iz dobrostojeće obitelji, nakon što mu voljena djevojka Amy umre, zapada u depresiju i na koncu počne odlaziti na spiritističke seanse kako bi na bilo koji mogući način mogao još jednom čuti i vidjeti ženu koju je volio. Ulazak u svijet okultizma i magije otvara ga mračnim silama koje potpuno ovladaju njegovim životom uništavajući njega osobno, njegove odnose i njegovu karijeru. Mogu li ga ljubav i vjera onih koji ga okružuju spasiti i vratiti mu duhovnu bistrinu i slobodu? U romanu smještenu u svijet engleske aristokracije s početkom 20. stoljeća, stilski iznimno lijepo napisanu, Robert H. Benson, genijalni autor bestselera Gospodar svijeta, u napetoj radnji majstorski je opisao mnoge i danas aktualne teme: zanimanje za istočnjačke filozofije, ezoterizam, spiritizam i magiju u svim njezinim oblicima te proročanski navijestio bujanje new age religioznosti. Osim što daje stvarnu sliku toga okultnog svijeta, roman duboko psihološki ponire u stvarnost oplakivanja i beznadnosti te ukazuje na načine na koje se čovjek može nositi sa životnim bolima. Vješto koristeći žanr gotičkoga romana s romantičnim elementima Benson uzbudljivom pričom koja će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja izvrsno osvjetljava duhovni svijet te vječnu borbu između dobra i zla u ljudskoj duši, kao i snagu ljubavi koja sve pobjeđuje.

Ovo je jedna od tema o kojoj antropozofija, Rudolf Štajner i neki savremeni antropozofi govore. U GA 350 Ritam u Kosmosu i čovekovom biću, AKC,Beograd, 2009, u prevodu Aleksandra Andrijević i Nada Škondrić , u predavanju od 13.06.1923 u Dornachu se kaže: „Vidite, kada govorimo o duhovnom svetu, moramo sasvim jasno da znamo da se o tome ne bi smele govoriti gluposti. Spiritisti : roman Tekstualna građa, tiskana .

rujna - što se i obistinilo. U romanu "Spiritisti" smještenu u svijet engleske aristokracije s početkom 20. stoljeća, stilski iznimno lijepo napisanu, Robert H.

POVEZANE KNJIGE