Dobar liječnik

Dobar liječnik - Štifanić, Mirko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Štifanić, Mirko
DIMENZIJA
6,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobar liječnik.pdf
ISBN
6820635908898

OPIS

Liječnici u svom su poslu doista nezamjenjivi. Međutim, liječnik i medicina nisu samo sinonimi za liječenje bolesti i vraćanje zdravlja, odnosno za zadovoljstvo pacijenta, već ih pacijenti u nas nerijetko doživljavaju kao prijetnju zdravlju jer nisu etični, čestiti i moralni, nisu dobri. Liječnikova arogancija, dvoličnost i slične karakteristike ubijaju pacijentovu volju za komunikacijom, liječenjem, a ponekad i za životom. Naime, običan i dobar liječnik, te stari i novi profesionalizam, posve su različiti pojmovi. Etičan liječnik i medicina/zdravstvo moralno su bolja i društveno prihvatljiva alternativa. Međutim, oni su mogući samo u socijalno i zdravstveno pravednoj Hrvatskoj. To se može postići konsenzusom. U nas ima sve više liječnika koji zavlače pacijenta zbog pozitivnih sankcija, ako štede na štetu pacijenta, stoga ima i sve više nezadovoljnih pacijenata. Zdravstvo počinje poslovati na tržišnom principu. Liječnikova uspješnost u vođenju zdravstvene ustanove mjeri se na temelju trošenja proračunskih sredstava, a ne na temelju stvaranja radne atmosfere u kolektivu i unapređenja medicinske djelatnosti te poštivanja prava pacijenata. Takav liječnik je sve poželjniji. Pacijenti u tom sustavu dobivaju ono što im se daje, a ne što im treba. Za ovu zemlju to je neprihvatljivo, necivilizacijski i nemoralno. Jer trebamo biti društvo koje stalno povećava izglede svojih oboljelih članova i svim pacijentima omogućava najkvalitetnije liječenje i potpuno izliječenje, a ne suprotno. U nas, međutim, pacijenti nerijetko primjećuju da u procesu liječenja liječnik ne poštuje dostignuti standard medicinske usluge, nego se spušta ispod nje, što je nedopustivo. Slučajevi brojnih pacijenata svjedoče o načinu liječenja koji je daleko od javnosti poznatog i standardiziranog. Posebno treba istaknuti da je za djecu stresan svaki boravak i liječenje u bolnicama bez prisustva roditelja, ali ni za to nema dovoljno razumijevanja.

Više se bavio radom u SDP-u nego zdravstvenim sustavom. Osim toga, dopustio je da mu se u resor zdravstva "trpaju" kadrovi njegovih kolega ministara u Vladi. Spomenuti se liječnik nedavno vratio iz Afrike pa se pretpostavlja da se možda inficirao zaraznijim južnoafričkim sojem virusa, što još nije dokazano Slovenski liječnik, zaposlen u Kliničkom centru u Mariboru, ponovo se zarazio koronavirusom nakon što je prethodno bio cijepljen s dvije doze ... Liječnik usred čekaonice poručio pacijentici: "Dobar k****, mir u kući!" ...

Poremećaji koji povećavaju MV tireotoksikoza, arteriovenska fistula, aortna regurgitacijapogotovo ako je dobar liječnik hipertenzija volumen povećan, dovode do izolirane sistoličke hipertenzije. Tako se dobar liječnik za hipertenziju hipertenzija. Događa se da osoba dolazi s mnogo hipertenzivnog iskustva, žali se da se ne osjeća dobro, govori koliko tableta je dobar liječnik za hipertenziju Stavite ga na kauč, dodirnite vrat, i vidjet ćete da je tvrd kao kamen. Zadarski liječnici: Ovi lijekovi pokazali su dobar učinak na COVID-19 Analiza se odnosi na prvo razdoblje epidemije, od 10.

POVEZANE KNJIGE