Opasne priče

Opasne priče - Vidov, Petar | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vidov, Petar
DIMENZIJA
8,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Opasne priče.pdf
ISBN
8471696261757

OPIS

Cilj ove knjige je razmotriti izvore ideja koje oblikuju svjetski politički poredak, a ugrožavaju dugoročnu opstojnost civilizacije kakvu poznajemo; opisati praktične posljedice ideoloških narativa, utjecaj ideja i priča na društveno-političku svakodnevicu. Propaganda je ključna sila u ideološkoj borbi i predstavlja središnju opasnost fenomena koji danas zovemo “lažnim vijestima”, neistinitih i činjenično neutemeljenih informacija koje posredstvom interneta i društvenih mreža dolaze do velikog broja ljudi. Ako dovoljno puta ponovljena laž postaje istina, onda se i ideološke priče mogu graditi na neistinama. U fokusu će stoga biti nacionalistički i fundamentalistički narativi koje nam serviraju pristaše identitetskih politika. Petar Vidov rođen je u Zadru 1984. godine. Novinarstvom se počeo baviti 2006. godine u redakciji portala Index.hr, gdje je narednih devet godina proveo kao novinar i urednik. Trenutno je glavni urednik portala Faktograf.hr, prvog hrvatskog fact-checking medija. Surađuje s tjednikom Novosti i neprofitnim portalom Lupiga.com. Koautor je publikacije “Zarobljavanje plinom”, istraživačke studije kvalitete javnog upravljanja i stanja zarobljenosti hrvatskog energetskog sektora, u izdanju udruge Gong.

Područje: Politika Uvez: Meki uvez SKU: VBZ-9802412 Kategorija: Uncategorized Jezik: Hrvatski Biblioteka: Naklada Jesenski i Turk d.o.o. Godina izdanja: 2020 Format: 15*23 Broj stranica: 200 Cilj ove knjige je razmotriti izvore ideja koje oblikuju svjetski politički poredak, a ugrožavaju dugoročnu opstojnost civilizacije kakvu poznajemo; opisati praktične posljedice ideoloških narativa, utjecaj ideja i priča na društveno-političku svakodnevic Ako dovoljno puta ponovljena laž postaje istina, onda se i ideološke priče mogu graditi na neistinama.

Međutim, kockice leda itekako mogu ugroziti zdravlje, pogotovo onih najosjetljivijih i najmađih. Oblik i izgled lica, kao i boja tena, mogu da otkriju zdravstveno stanje brojnih organa u telu. Promene na licu su često bezazlene, ali u nekim slučajevima mogu da ukažu i na ozbiljne promene u oragnizmu.

POVEZANE KNJIGE