Glavni grad

Glavni grad - Menasse, Robert | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Menasse, Robert
DIMENZIJA
10,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Glavni grad.pdf
ISBN
1262310340310

OPIS

Ovo je priča o jednom kontinentu, jednom gradu i njegovim stanovnicima, koji traže svoj put kroz zbrku 21. stoljeća. Ovo je briljantna i silno zabavna satira, kriminalistička priča i komedija običaja… I nipošto na kraju: ovo je lov na jednu misterioznu svinju. Sada je sigurno: prvi veliki roman o Europskoj Uniji napisao je Robert Menasse! Pet junaka i pet priča što se u nagrađivanom bestseleru Glavni grad maestralno isprepleću na ulicama Bruxelessa vode nas u samo srce europske političke jave i europskog političkog sna. Čemu (podsjetimo se) Unija? Kako se događa svojim građanima? Što su njezine slabosti, a što njezina snaga, i kako se u njima ogledaju povijest, sadašnjost i budućnost svake od zajednica kojima pripadamo? Pristigli sa svih strana Staroga kontinenta, noseći svako svoje nasljeđe jezika, vjere, nacije, klase, svjetonazora i iskustva – Menasseovi junaci unose ih u grad u kojemu se kali neka nova Europa. Kakvi će (a i svi mi skupa s njima) izići iz toga kotla? Prodorni pogled jednog od najznačajnijih suvremenih pisaca njemačkog jezika ni na trenutak ne skreće, niti oprašta: Menasseov talent, znanje i razorni humor u Glavnom gradu podarili su nam satiru najviše kvalitete, izvanredan roman koji nam nije mogao stići u bolji trenutak. “Da je Europa dosadna? Kako da ne! Robert Menasse pokazuje da je istina posve drugačija.” Der Freitag “Izniman roman.” Kirkus Reviews “Prvorazredna satira.” Guardian

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Glavni grad autora Menasse, Robert. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Izbori 2021 Tri mjeseca do izbora .

Vidi i: popis glavnih gradova u wikipediji, popis država Napomena: Stavljeno je pohrvaćeno ime grada ako je uobičajeno, npr. Beč, Kišinjev, Kopenhagen. Glavni grad Indije nalazi se na površini od 33.578 km².

POVEZANE KNJIGE