Glavni grad

Glavni grad - Menasse, Robert | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Menasse, Robert
DIMENZIJA
7,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Glavni grad.pdf
ISBN
1853626583797

OPIS

Ovo je priča o jednom kontinentu, jednom gradu i njegovim stanovnicima, koji traže svoj put kroz zbrku 21. stoljeća. Ovo je briljantna i silno zabavna satira, kriminalistička priča i komedija običaja… I nipošto na kraju: ovo je lov na jednu misterioznu svinju. Sada je sigurno: prvi veliki roman o Europskoj Uniji napisao je Robert Menasse! Pet junaka i pet priča što se u nagrađivanom bestseleru Glavni grad maestralno isprepleću na ulicama Bruxelessa vode nas u samo srce europske političke jave i europskog političkog sna. Čemu (podsjetimo se) Unija? Kako se događa svojim građanima? Što su njezine slabosti, a što njezina snaga, i kako se u njima ogledaju povijest, sadašnjost i budućnost svake od zajednica kojima pripadamo? Pristigli sa svih strana Staroga kontinenta, noseći svako svoje nasljeđe jezika, vjere, nacije, klase, svjetonazora i iskustva – Menasseovi junaci unose ih u grad u kojemu se kali neka nova Europa. Kakvi će (a i svi mi skupa s njima) izići iz toga kotla? Prodorni pogled jednog od najznačajnijih suvremenih pisaca njemačkog jezika ni na trenutak ne skreće, niti oprašta: Menasseov talent, znanje i razorni humor u Glavnom gradu podarili su nam satiru najviše kvalitete, izvanredan roman koji nam nije mogao stići u bolji trenutak. “Da je Europa dosadna? Kako da ne! Robert Menasse pokazuje da je istina posve drugačija.” Der Freitag “Izniman roman.” Kirkus Reviews “Prvorazredna satira.” Guardian

Priča je to o jednom kontinentu, jednom gradu i njegovim stanovnicima, koji traže svoj put kroz zbrku 21. stoljeća - prvi je to veliki roman o Europskoj uniji. Glavni Grad Podgorica.

Alger) je luka i glavni grad Alžira.Leži amfiteatralno oko zapadnog dijela istoimenog zaljeva Sredozemnog mora.Smješten je na padinama Sahela, brdskog lanca gorja Atlas, paralelnog s obalom.. Stari, gusto naseljeni dio grada (tzv. Ovaj glavni grad Danske se djelomično nalazi na otoku Zeland i na otoku Amafer, a povezan je mostom.

POVEZANE KNJIGE