Uspavanka

Uspavanka - Palahniuk, Chuck | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Palahniuk, Chuck
DIMENZIJA
5,46 MB
NAZIV DATOTEKE
Uspavanka.pdf
ISBN
4022620685707

OPIS

Krimić koji će vam otkriti zašto je Chuck Palahniuk istovremeno miljenik publike i književne kritike. Carl Streator novinar je koji istražuje sindrom iznenadne dojenačke smrti za poznati tabloid. Nakon što je nekoliko puta pratio hitnu medicinsku pomoć u slučajevima smrti malih beba, Streator primjećuje da je svoj umrloj djeci noć prije smrti bila čitana ista pjesma iz knjige posuđene iz iste knjižnice. Riječ je o uspavanki, drevnoj afričkoj čaroliji koja je služila za eutanaziju bolesnika i staraca. Istražujući te slučajeve, upoznaje ženu koja je nehotice tom uspavankom ubila vlastito dijete. A i on sam je, također nehotice, prije dvadeset godina ubio vlastitu ženu i dijete istom pjesmom. Muškarac i žena zajedno moraju naći i uništiti sve postojeće primjerke smrtonosne knjige, nastojeći ujedno da ne pobiju svakoga tko im stane na put. ”Uspavanka”, istovremeno komedija, drama i tragedija, pokazuje zašto je Chuck Palahniuk istodobno miljenik i publike i kritike. Već na prvih trideset stranica romana Palahniuk uspijeva otvoriti više fabularnih zapleta nego što mnogi pisci imaju u cijelim knjigama. ”Uspavanka” Chucka Palahniuka unikatno je književno djelo koje osvaja kako svojom temeljnom idejom (što bi se dogodilo da riječi zaista mogu ubiti), tako i svojim uvrnutim crnim humorom.

Nije bilo lako u takvim uvjetima igračima Šibenika i Varaždina i nekako su se i jedni i drugi više koncentrirali na to kako spriječiti neke svoje kardinalne pogreške koje bi mogle kreirati opasnost. Triptih Ubojita uspavanka pokazuje snagu osvete i mržnje koja ljude isušuje i čini ih ludima, prevladavaju očajni i podmukli pojedinci koji se kukavički predomisle ili nečega domisle u zadnji tren. Na prvu, prvi dojmovi u ovoj priči opasno zavaravaju, nešto kasnije ispada da žrtve nisu skroz nevine i nemoćne, mijenja se cjelokupno ... Uspavanka na Šubićevcu i podjela bodova Šibenika i Varaždina; Najnovije; Najčitanije; Cibona opet poražena od Splita, Zadrani uvjerljivi u Šibeniku Košarka; Mercedes predstavio bolid s kojim ide po osmu uzastopnu titulu Automoto [VIDEO] Hunter: 'Hrgović uopće nije toliko jak, nema dovoljno snage za borbu protiv mene' Tramezzani je Rijeci postavio 'ogledalo', 3-5-2 na 3-5-2, a Rožman pokušao odigrati utakmicu sa što manje rizika svjestan da mu momčad još nije na 100% i da prvenstveno želi izbjeći šokove pred Nevistićem.

Format 215 x 280 mm Broj stranica 160 Boja Kolor Uvez Tvrdi uvez Težina 0,905 kg ISBN 978-953-321-437-5 Objavljeno 17.9.2019. Scenarij Tome: Crtež Ralph Meyer ... Uspavanka je djelo autora Leïla Slimani, nakladnika Fraktura.

POVEZANE KNJIGE