Olga

Olga - Schlink, Bernhard | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Schlink, Bernhard
DIMENZIJA
10,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Olga.pdf
ISBN
6360559282094

OPIS

“Njemački pisac Bernhard Schlink čitateljima je poznat po bestseleru Žena kojoj sam čitao, jednom od najpopularnijih njemačkih romana 20. stoljeća. Njegov novi roman, Olga, svojevrsna je reminiscencija toga djela, utoliko što govori o odnosu mlađeg muškarca i starije žene. No, Olga je prije svega svjedočanstvo o ljubavi u okolnostima jednog vremena i priča o snažnoj, inteligentnoj ženi pred čijim se očima odigrava sunovrat morala društva u kojem živi i ljubavi u koju vjeruje. Olga, protagonistica romana, siroče je koje je odgojila baka u jednom šleskom selu krajem 19. stoljeća. Herbert je sin veleposjednika. Njih dvoje zaljubljuju se još kao djeca i suprotstavljaju željama Herbertove obitelji, jer za Olgu, Herbert nije sin velikaša, niti je ona za njega djevojka iz sela. Mladi par pronašao se negdje između dviju klasa i nije se zbog njihovih tradicija osjećao sputano. Olga će postati učiteljica, a Herbert pustolov koji čezne za širinama i daljinama Afrike, Amerike i Rusije, snivajući snove o veličini i moći u skladu s grandioznošću tog doba, koji će ga potpuno preuzeti te na kraju i progutati. Olga će, međutim, pronaći način da ostane zauvijek povezana s njim, u mislima, u pismima, i kroz veliku pobunu. Vorto Palabra s radošću vam predstavlja novo djelo jednog od najvećih suvremenih pripovjedača, majstora lijepe riječi koja prelazi granice nacija i vremena te zauvijek ostaje u srcu svakog čitatelja.”

Mesh detail and molded cups encourage breathability and heighten comfort so you'll actually look forward to wearing it all day or night. Olga Kurylenko, a Ukrainian-born actress and model, went from sharing a cramped flat with her aunt, uncle, grandparents and cousin to starring as a Bond girl opposite Daniel Craig. She was born Olga Konstantinovna Kurylenko on November 14, 1979, in Berdyansk, Ukraine, Soviet Union.

1993 Oscar Hijuelos: The Fourteen Sisters of Emilio Montez O'Brien. →ISBN page 6: Olga was named after a Russian ballerina whose picture had once appeared in a local advertisement for a ballet company that was to perform in Philadelphia during the weeks of her impending conception, and who was shown pirouetting on a ... Olga 3-Pk.

POVEZANE KNJIGE