Demistificirani C , 5 dopunjeno izdanje

Demistificirani C , 5 dopunjeno izdanje - Šribar Julijan, Motik Boris | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šribar Julijan, Motik Boris
DIMENZIJA
9,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Demistificirani C , 5 dopunjeno izdanje.pdf
ISBN
2429379695013

OPIS

dobro upoznajte protivnika da biste njime ovladali U proteklih dvadesetak godina, jezik C postao je jedan od najrasprostranjenijih objektno orijentiranih programskih jezika. Svoju popularnost duguje općoj prihvaćenosti jezika C iz kojeg je C evoluirao. Međutim, C ne predstavlja samo “nadogradnju” jezika C. Principi objektno orijentiranog pristupa iziskuju od programera potpuno drukčiji način razmišljanja i organizacije programa. Današnji složeni programski zadatci, a posebice programiranje za interaktivna sučelja poput Windowsa ili mobilnih telefona, iziskuju objektno orijentirani pristup programiranju: radna okolina programera se sastoji od niza objekata – prozora, izbornika, dijaloga. Pokazalo se da je njih najjednostavnije integrirati primjenjujući objektno programiranje. U knjizi su autori pokušali dati detaljan pregled svih osobina jezika C . Knjiga ne pretpostavlja nikakvo predznanje iz programiranja te počinje od samih osnova. Međutim, kako su u ovoj knjizi obrađeni gotovo svi aspekti jezika C , zasigurno će u njoj zanimljivo štivo naći i programeri koji već ponešto znaju o objektnom programiranju. Knjiga je u potpunosti usklađena sa standardima C 11/C 14, ali obrađuje i neke zanimljivije novine standarda C 17. Osim pukog nabrajanja komponenata jezika, autori su opisali na koji se način one mogu iskoristiti te dali niz primjera – nakon što se objektno programiranje nauči, daleko je važnije znati ga ispravno primijeniti. Čitatelj će ovdje pronaći niz primjera iz prakse koji se direktno mogu primijeniti u rješavanju konkretnih problema.

Knjigu Izrazito dobre priče (2.dopunjeno izdanje) sačinjavaju 203 priče odabrane iz tri knjige Perice Jokića. Iz prve knjige Iskustva Roberta Nimanija (2014) zastupljena je 81 priča, iz knjige Ogledi Roberta Nimanija (2015), 83 priče, dok je iz knjige Saznanja Roberta Nimanija odabrano 39 priča.

Međutim, C++ ne predstavlja samo "nadogradnju" je 5. dopunjeno izdanje.

POVEZANE KNJIGE